İl Genel Meclis Üyesi Öztürk Elmalı Myo’yu Ziyaret Etti

Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Halil Öztürk, US-KA Ltd.

İl Genel Meclis Üyesi Öztürk Elmalı Myo’yu Ziyaret Etti
Şti.’nin sahibi Zuhal Uslu ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) ziyaret etti. Elmalı Meslek Yüksekokulu’nun ilçe için bir şans olduğunu söyleyen Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Halil Öztürk, yayla seracılığının ilçenin gelişmesinde önemli bir sektör olarak gelişmesine hızla devam ettiğini belirtti.

Bu gelişmede MYO’nun önemli bir payı bulunduğunu bildiren Öztürk, “Elmalı’da yatırımları olan kişilerle okulu ziyaret edip, mezun olacak öğrencilerin burada kalarak çalışmasına fırsat oluşturmak istiyoruz” dedi.

Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Halil Demir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “MYO bünyesinde seracılık ve tarım makineleri programları var. Ayrıca bahçe tarımı programını da okula kazandırmaya çalışıyoruz. Elmalı meyve ve sebze üretimi açısından önemli bir bölge. Yayla seracılığı hızla yaygınlaşıyor. Öğrencileri mezuniyetten önce sektör temsilcileri ile irtibata geçmelerini teşvik ediyoruz. Sektörün bizden elaman talep etmesi okulumuz adına sevindiricidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA