Şubat’ta 210 Tüketicinin Sikayeti Giderildi

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce 2013 Şubat ayı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu 210 tüketici şikayetinin sonuçlandırıldığı belirtildi.

Şubat’ta 210 Tüketicinin Sikayeti Giderildi
Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 204 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 134’ü çeşitli bankacılık hizmetleri, 41’i ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 17’si cep telefonu 7’si ayakkabı, 3’ü giyim, ikişer adet bayan çantası, motorsiklet, fotoğraf makinesi ve belediye katı atık bedeli, birer adet bilgisayar, mause, fotoğraf negatifleri talebi, bebek arabası, ürün sigortası ve eksik ödemesinde oluşurken, 19’u kapıdan satış, 3’ü mesafeli satış, 4’ü abonelik sözleşmesi ve 3’ü satış sonrası servis hizmetleri şikayet konularını içerdi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Şubat ayı içinde 11 Şubat 2013 ve 25 Şubat 2013 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 150’si tüketici lehine, 19’u tüketici aleyhine ve 28’i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 197 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 13 tüketici şikayeti ise İl Hakem Heyetine intikal ettirilmeden Ticaret İl Müdürlüğü’nce sonuçlandırıldı.

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Kuşadası ilçesinde bir iş yerinde 5 üründe etiket ve fiyat tarifeleri, 5 üründe garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ve satış sonrası servis hizmetleri konusunda, ayrıca bir iş yerinde de turist şikayeti ile ilgili olarak toplam iki iş yerinde 11 üründe denetim yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda herhangi bir aykırılığa rastlanılmadı .
Kaynak: İHA