Kahire'de Düzenlenen Anma Etkinliğinin Ardından Katılımcılar ''çanakkale 1915'' Adlı Filmi İzledi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen anma etkinliğinin ardından, programa katılanlar ''Çanakkale 1915'' filmini izledi.

Uluslararası Selahattin Türk Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin başında, davetlilere akşam yemeği olarak Çanakkale Savaşı'nda askerlerin menüsü ''buğday çorbası, şekersiz hoşaf ve ekmek'' ikram edildi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihinde ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

Botsalı, ''Çanakkale Savaşı, Türkiye'yi yok etmeye çalışan sürece 'dur' denilen yerdir. Her Türk genci 'Gelibolu ruhunu yaşamalıdır. Türklerin gerilemeye karşı 'dur' dedikleri yerdir Çanakkale, bunu maddi veya başka bir şeyle değil, bizzat canlarını ortaya koyarak gerçekleştirmişlerdir'' diye konuştu.

Çanakkale Savaşı hakkında davetlilere bilgi veren Askeri Ateşe Kurmay Albay Alper Eser de Çanakkale'de şehit olan askerlerin Türk milletinin varlığını korumak için gözlerini kırpmadan canlarını verdiklerini belirterek, ''Hiç şüphe yoktur ki şehitlerimizin tertemiz kanlarıyla sulanan kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir'' ifadesini kullandı.

Etkinliğin sonunda ''Çanakkale 1915'' filmi izlendi.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik / İsmail Fidan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA