Edremit’te 'çanakkale Ruhu' Konferansı Düzenlendi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, müftülük tarafından "Çanakkale Ruhu" isimli bir konferans düzenlendi.

Edremit’te 'çanakkale Ruhu' Konferansı Düzenlendi
Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın verdiği konferansa Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, İlçe Müftüsü Keramettin Demir, Burhaniye İlçe Müftüsü Oğuz Metin, Havran İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz, AK Parti İlçe Başkanı Harun Yüzüak, MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu, ESİAD Başkanı Osman Demir ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Demir, vatan ve millet için çarpan Çanakkale ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "İslam, barış dinidir ama gerektiğinde cihat emretmiştir. Öldürmenin bile İffet, merhameti vardır. Bugün Çanakkale ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Milli birlik ve beraberlik sağlanırsa ülkemiz daha güçlü olacak ve biz de huzur ve mutluluk içinde yaşayacağız." dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Ay ise şunları anlattı: "Semaya beş vakit yükselen ezanlarımızı huzur içinde duyduğumuz ortamı al kanlarıyla, tatlı canlarıyla bize emanet bırakan şehitlerimizi bir kez daha hayırla yâd etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu hafta, ülkemizin her karış toprağında emeği bulunan bütün şehitlerimizi, ülke genelinde okutulan 250 bin hatm-i şerîf ve dualarla yâd ettik. Çanakkale ruhu ayetlerle, hadislerle beslenen imandır sadece. Bize bu ruhu sağlayan Sevgili Peygamberimiz, bir hadisinde şöyle diyor: 'Cennet'teki bahtiyar müminler, dünyayı önlerine serseniz asla dünyaya dönmeyi istemezken sadece şehitler dönmek ister. Ve on defa şehit olur, tekrar şehit olmayı, Cennet'te gördükleri bu farklı muameleleri isterler.' diyor "