Mehmet Akif Ersoy “safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz?” Oyunuyla Anıldı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ), ''İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'' dolayısı ile oyuncu Ahmet Yenilmez'in ''Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz?'' oyunu ile anıldı.

Mehmet Akif Ersoy “safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz?” Oyunuyla Anıldı
KBÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez’in sahnelediği tek kişilik “Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz?” isimli tek perdelik tiyatro gösterisi sahnelendi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sunulduğu oyunda, şairin edebi kimliği ve örnek kişiliğinin yanı sıra milli ve manevi değerlere olan saygısını çeşitli alıntılarla aktarılan oyunda ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un sıkıntılar ve yokluklar içinde geçen ömrünün anlatıldığı sahneler izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Tiyatro severler tarafından büyük beğeni toplayan oyunun sonunda tiyatro severler Ahmet Yenilmez’i ayakta alkışladılar. Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan Ahmet Yenilmez, “ Böyle muhteşem bir tiyatro seyircisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Rektörüm Karabük Üniversitesi öğrencileri ile ne kadar gurur duysa yeridir. Bu oyun 81 vilayeti dolaşmış ilk ve tek oyundur. Ama Karabük Üniversitesi, 12 Mart 2013’ü bu garip ömür boyu hiç unutmayacak. Ben şuna inanıyorum ki merhum Mehmet Akif Ersoy’un ruhaniyeti de mutlaka bizi gözleri yaşlı bir şekilde izliyordur ve inanıyorum ki bu gün o kadar rahattır ki asımın neslini gördüm Karabük’te, Karabük Üniversitesi’nde gördüm diye. Alkışlıyorum sizi, teşekkür ediyorum size ve önünüzde saygıyla eğiliyorum. Anadolu’da tiyatro seyircisi yok diyen meslektaşlarım keşke bugün bu salonu görebilselerdi “ dedi.

Kaynak: İHA