Köy Lisesi 'anne Üniversitesi' Projesi Başlattı

İzmir’in Bergama ilçesine bağlı Yukarıbey köyündeki Kozak Lisesi, “Anne Üniversitesi” adlı bir proje başlattı.

Köy Lisesi 'anne Üniversitesi' Projesi Başlattı
Amacı, annelere hak ettikleri saygınlığı tekrar kazandırmak olarak açıklanan proje kapsamında, dört hafta boyunca eğitim seminerleri düzenlendi.

Okulun konferans salonundaki seminerlerde annelerin kendini ve çocuklarını yetiştirmede ihtiyaç duyduğu eğitimde ailenin rolü, iletişim, kazalar, zehirlenmeler, beslenme, ev ekonomisi, aile planlaması gibi konular ele alındı. Dersler İzmir Üniversitesi'nden akademisyenler, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Bergama Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Tetik ve Müdür Yardımcısı Mehmet Can, Yukarıbey Köyü 10 No'lu Sağlık Merkezi'nden Dr. Tekin Kurtuluş ve okul öğretmenleri tarafından verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Kozak Lisesi Müdürü Savaş Kırca, bu projenin Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, "Amacımız annelerin özgüvenini yerine getirmek, zamanın şartlarına göre bilgilerini güncellemek, sadece çocuk yetiştirmediklerini, aynı zamanda milletin geleceğinde söz sahibi olduklarını hatırlatmak, birer öğretmen sorumluluğunda kendilerini ve çocuklarını yetiştirmelerini sağlamaktır. 'Anne Üniversitesi' programı, dört haftalık sekiz oturumdan oluşmaktadır." dedi.