Sihirli Parmaklardan El Sanatları Sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, İSMEK Kanarya ve Bağcılar el sanatları kursiyerlerinin “Kurdeladan Nakışa, İğneden Oyaya” isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

Sihirli Parmaklardan El Sanatları Sergisi
Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Halk Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş, İSMEK Bölge Sorumlusu Sennur Gülenbay, çok sayıda kursiyer ve sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilçenin kültür ve sanatla özdeşleştiğine dikkat çekerek, “İlçemize kültür ve sanat ilk mührünü İSMEK’ler ile vurdu. 15 bin civarında İSMEK kursiyerimiz var. Açıldığı günden bu yana 50 bine yakın kursiyerimiz İSMEK’lerden yararlandı. Bir şehirde 50 bin sanatçı varsa, o şehrin sırtı yere gelmez. İSMEK’ ler bu manada sadece kurs değil, sosyal mekanlar halini de aldı. Buradan eğitim alan kardeşlerimiz, aile bütçelerine de katkıda bulunuyor. Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

Programın devamında, sergiyi gezen ve beğenisini dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a İSMEK Kanarya kursiyerleri günün anısına işledikleri tablolardan birini hediye etti.

“EL SANATLARI ÖĞRETİLEBİLİR BİR İŞ” İSMEK Bölge Sorumlusu Sennur Gülenbay’da biraz ilgisi olan tüm kadınları İSMEK kurslarında yeteneklerini geliştirmeye davet ederek, el sanatlarının öğrenebilir bir iş olduğunu ifade etti.

Kursiyerlerin öğretmenleri Suzan Şahin yönetiminde çeşitli yöntemlerle kumaş üzerine şekillendirdiği çalışmalar, iğne oyası ve kurdela nakışının çeşitli formlarından oluşan görsel bir ziyafet sunuyor.

81 adet eserin bulunduğu ve kursiyerlerin birkaç yıllık emeklerine ev sahipliği yapan sergi, 9 Mart’a kadar ziyaretçilerini bekliyor .
Kaynak: İHA