Başkan Köşker İddialara Basın Açıklamasıyla Cevap Verdi

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Adnan Köşker hakkında soruşturma’ başlığıyla servis edilen haberde konu edilen iddiaların ‘asılsız’ olduğunu dile getiren Başkan Köşker ayrıca; tek taraflı yapılan haberlerin gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığını kaydetti.

Köşker, istemeyerek de olsa kamuoyunun doğru haber alma kaynağı gazetecilerin kimi zaman art niyetli kişiler tarafından kullanıldığını, asılsız haberlerin gereksiz gündem işgal ettiğini söyledi.

Köşker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yılın nisan ayında bir vatandaşın, basında hakkımızda çıkan olumsuz yazılar ve bir takım çevrelerce seslendirilen asılsız iddialar üzerine hazırladığı şikayet dilekçesinin; devlet bürokrasisi içindeki işleyişinin yeni bir şeymiş gibi basında yer alması manidardır. O dilekçe valiliğe verilmişti. İlgili Vali yardımcısı da bize bu iddiaları sormuş ve biz de belgeleri ile öyle bir şeylerin olmadığı yönünde cevabımızı sunmuştuk. Bu sadece, Gebze Belediyesi için uygulanan özel bir durum değil; hakkında şikayet dilekçesi verilen tüm belediyelere yönelik rutin bir uygulamadır.

Hiçbir belge ve bilgiye dayanmayan, hiçbir tutanağı bulunmayan, sadece dedikodular üzerine kurulu bilgiler, yetkili ve ilgisiz bir vatandaş tarafından kaleme alınmıştır. Bu iddialar rutin şekilde değerlendirilmiş, iddiaların hepsi bir yıl önce tek tek cevaplanmıştır. Bu ve benzer birçok asılsız dilekçe arşivlerde çürümeye yüz tutmuştur. Biz Her Şeye Rağmen inandığımız şeffaflık ilkeleri doğrultusunda her türlü iddiayı alnımızın akıyla cevaplıyoruz, cevaplayacağız. Devletimizin yetkili tüm makamları bu iddialardan haberdardır.

Başkan Köşker açıklamasını şu sözlerle bitirdi: ''Dünya var olduğu müddetçe hizmet etmek isteyen, çalışan ve üretenler olduğu kadar; üretenleri yıpratmak isteyen zihniyetler olmuştur. Biz dün olduğu gibi bugünde görevimizin başındayız. Gebze’ye ve Gebze kamuoyuna hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bu yolda karşılaştığımız iftiralar çalışma azmimizi bozamaz, aksine daha çok hizmet etme ve çalışma noktasında motive eder. Hiç kimse şahsımıza yapılan bu çirkinliklere aynı oranda cevap vereceğimizi düşünmesin. Biz hakkımızı iftiralarla değil yüce Türk mahkemelerinde ararız. Değerli Gebzelilere hem kalbimiz hem de makam odamız açtık. Günün her saati isteyen herkesin bana ulaşabileceğini tüm Gebze kamuoyu çok ama çok iyi bilir. Vatandaşlarımızla kurduğumuz bu güzel ilişki aynı güzellikte devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şahsıma yönelik atılan bu iftiralara da Gebze kamuoyunun zaten gerekli cevabı vereceğini de iyi biliyoruz.”
Kaynak: İHA