Ali Utku'nun Kalbi, Küçük Melek'e Umut Oldu

Adana’da beyin ölümü gerçekleşen Ali Utku Yücel’in organları, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yatmakta olan 2 yaşındaki Melek Özcan’a ve ailesine umut oldu.

Ali Utku'nun Kalbi, Küçük Melek'e Umut Oldu
Beyin ölümü gerçekleşen Ali Utku Yücel'in kalbini almak için zamana karşı bir yarış başlatıldı. Küçük kıza kalbi nakledecek olan Doktorlar uçakla Adana’ya giderek Ali Utku Yücel’in kalbini başarılı bir operasyonla almayı başardı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen bir jetle Adana Yüreğir Havalimanı’ndan havalanan Doktorlar, saat 22.30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Burada kendilerini bekleyen Sağlık Bakanlığına ait bir araçla ve bir eskort eşliğinde süratle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne doğru yola koyulan ekip, saat 22.45 sularında hastaneye giriş yaptı. Organ naklinde her geçen dakikanın önemli olduğu bu gibi durum karşısında Doktorlar koşarak Ali Utku Yücel’in kalbini ameliyathaneye götürdü. Hazır bekletilen 2 yaşındaki Melek Özcan, kalp nakli için hemen ameliyata alındı

Ameliyatın en az 5 saat sürmesi beklenirken, küçük kızın 2 yıldır işsiz olan babası ameliyattan umutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA