İki Kişiyi Bıçakla Yaralayan Gence 20 Yıl Hapis Cezası

Kastamonu’da bir kafede gençler arasında başlayan tartışma sonrası iki kişiyi bıçaklayan sanığa, mahkeme heyeti 20 yıl hapis cezası verdi.

İki Kişiyi Bıçakla Yaralayan Gence 20 Yıl Hapis Cezası
Olay, Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesinde bir kafede meydana geldi. Kafede, Fehmi Y. ile Turgay Çınaroğlu arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerinde alkollü olan Y., çıkardığı bıçağıyla Turgay Çınaroğlu ve yanındaki Seçkin Kozkuran’ı yaraladı. Bıçaklı yaralamanın ardından Çınaroğlu, hayati tehlike geçirerek tedavi altına alındı.

Olayın ardından Fehmi Y. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanık Fehmi Yal. ile yakınları, mağdur Turgay Çınaroğlu katıldı.

Duruşmada söz alan mağdur Turgay Çınaroğlu, yapılan eylemin basit bir yaralama olmadığını ve neredeyse hayatını kaybettiğini belirterek, sanık Fehmi Y.'nin tutuklanmasını istedi.

Sanık Turgay Çınaroğlu ise, kendisini savunmak istediğini ve hiç kimseyi öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek, olaydan dolayı büyük üzüntü ve pişmanlık duyduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanık Fehmi Y. hakkında, Turgay Çınaroğlu ve Seçkin Kozkuran’a yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan her biri için 10’ar yıl, toplamda ise 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan sanık Fehmi Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karar sonrası, duruşma salonunda bulunan sanık Y'nin annesi 20 yıl hapis cezası karşısında sinir krizi geçirerek, “Ama ölmedi ki, neden 20 yıl hapis verdin, neden tutuklattın” şeklinde tepki gösterdi.

Sinir krizi geçiren anne Y., emniyet mensupları tarafından zorlukla duruşma salonundan çıkartılarak, sakinleştirildi .
Kaynak: İHA