Vali Aksoy'dan Kırsal Kalkınma Yatırım Değerlendirmesi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Değerlendirilmesi Programı (KKYDP) hakkında basın açıklaması yaptı.

Vali Aksoy'dan Kırsal Kalkınma Yatırım Değerlendirmesi
Vali Hüseyin Aaksoy yaptığı açıklamasında, "İlimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Ekonomik Yatırımlar 7. Etap için başvurular 02/11/2012 tarihinde tamamlanmış ve toplamda 38 başvuru yapılmıştır. Kabul edilen projelerin 36’sı programa dahil edilmiştir. Programa alınan projeler 01 Aralık 2013 tarihine kadar tamamlanacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın amaçları; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi ile alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, tarımsal makine kullanılmasının artırılması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma projeleri etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesidir.Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın Proje Konularının ise, bitkisel Ürün İşlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (BÜİ),hayvansal Ürün İşlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (HÜİ), su ürünleri İşlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (SÜİ), tarımsal ürünlerin depolanması (TÜD), soğuk hava deposu (SHD), alternatif enerji kullanan seralar (SER), alternatif enerji üretim tesisi (AEÜ), hayvansal orijinli gübre işleme ve paketleme (HOG) ile koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırımlar (KKM) dan oluşmaktadır" dedi.

Vali Aksoy, " Atakum ilçesinde 4, Bafra ilçesinde 17, Çarşamba ilçesinde 10, Havza ilçesinde 14, İlkadım ilçesinde 4, Kavak ilçesinde 2, 19 Mayıs ilçesinde 4, Tekkeköy ilçesinde 11, Terme ilçesinde 18, Vezirköprü ilçesinde 7 ve Yakakent ilçesinde 2 adet olmak üzere toplamda 93 proje için hibe ödemesi yapılmıştır" diye konuştu.

Kaynak: İHA