Ak Parti Milletvekili Demir, Suriyeli Hastaları Ziyaret Etti

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Hatay Reyhanlı'da oluşturulan Dârül Şifa Hastanesi'ni ziyaret ederek, hastalarla görüştü.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Türkiye'de Mülteciler, Sığınmacılar ve Yasadışı Göçmenlerinin Sorunlarının İncelenmesi amacıyla Kurulan Alt Komisyonun Başkanlığı'nı yapan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Hatay Reyhanlı'da Suriyeliler için oluşturulan Dârül Şifa Hastanesi'ni ziyaret etti. Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye getirilen bazı hastaların muayene edildiği Dârül Şifa Hastanesi'ni beraberindeki İHH Suriye Çalışma Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu ile birlikte gezen Milletvekili Demir, hastalarla görüştü. Açıklama yapan Demir, "Hastanede 36 oda ve 58 hasta bulunmaktadır. Hatay'da ameliyatı yapılan Suriyeli hastaların bakımı burada yapılıyor. Dârül Şifa Hastanesi, Suriyelilere tahsis edilmiş bir hastanedir. Her gün yeni ortalama 3 hasta gelmektedir. 3 Suriyeli sabit doktor bulunmaktadır." dedi.

Demir, program kapsamında, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki Amiri Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi de ziyaret etti.