AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kocaeli'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Kocaeli'deki toplantısında yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın Türkiye'ye maliyetinin 291 milyar dolar olduğunu söyledi.

AK Parti 58. İl Danışma Meclisi toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Başiskele’de bulunan The Ness Otel’de yapıldı. Danışma kurulu toplantısına Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, İlyas Şeker, Zeki Aygün, belediye başkanları, ilçe başkanları, ana kademe yöneticileri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Toplatının öğleden sonraki bölümüne katılan Kurtulmuş partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Kurtulmuş, Kocaeli'den övgü ile söz ettikten sonra sözü yıldönümü yaklaşan 28 Şubat'a getirdi. Kurtulmuş, "28 Şubat 1997; bir tertip yapılarak hakın oylarıyla seçilmiş bir iktidar bir başbakan, altından zorla koltuğu alınarak Türkiye olağanüstü zor bir döneme sokulmuştur. Bugünlerde yıldönümü yaklaşıldığı için radyolarda televizyonlarda sıkça duyuyoruz. Yine o dönemin hikayelerine baktığımız zaman içimiz burkuluyor. Fadime şahin dedikleri bir kadını çıkarttılar hüngür hüngür ağlattılar televizyondu. Eşimle beraber Ramazan ayı geldi. Üstümüze gelmez dedik ama iftarımızı haram ettiler. Medya manşetlerini görüyorduk ama finansal mühendislik yapanları görmüyorduk. Çünkü onlar geri planda dümenlerini çeviriyorlardı. Size rakam vermek istiyorum. 28 Şubat irtica mirtica dediler ya; bunun bu millete maaliyeti 291 milyar dolardır. Finansal mühendislik yapanlar 291 milyar doları hortumladılar. 25 tane bankayı batırdılar. 2002 yılı rakamlarıyla 291 milyar dolar. Kişi başına düşen rant maliyeti 4 bin 159 dolardır. Bu milletin her ferdi bu adamlar dinimizle imanımızla dalga geçsin diye 4 bin 159 dolar para verdik.

Onların işi din iman meselesi değildi. Bugün sizden benden daha dindar geçinirler. onların işi kasalarını nasıl dolduracaklarıydı. 28 Şubat'ın ne kadar önemli bir dış operasyon olduğu anladık" dedi.

Numan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA