'ebk'nın Depolarındaki Stok Fazlası Kırmızı Et Fakire Dağıtılsın' Önerisi

Et ve Balık Kurumu'na (EBK) bağlı Erzurum Et Kombinası'nın stoklarının dolu olması nedeniyle temmuz ayına kadar canlı hayvan alımlarını durdurması üzerine bölge milletvekillerinin, Başbakan Erdoğan'a fakirlere bir kereye mahsus olmak üzere ücretsiz et dağıtılması yönünde teklif götürdüğü ortaya çıktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, parti il binasında vatandaşlarla bir araya geldi. EBK'nın canlı hayvan alımını durdurması nedeniyle mağdur olduklarını belirten besiciler, Milletvekili Çığlık'tan yardım talebinde bulundu. Çığlık, önceki hafta Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleri olarak Başbakan Erdoğan'a besicilerin mağduriyetini ilettiklerini ifade etti.

Problemin çözülebilmesi ve besicilerin nefes alabilmesi için fakirlere ücretsiz et dağıtımı için Başbakan Erdoğan'a teklif sunduklarını belirten Çığlık, "Nasıl ki fakirlere ücretsiz kömür yardımı yapılıyor aynı şekilde EBK'nın fazla stoklarını eritebilmek için de fakir vatandaşa et dağıtılabilir. Doğu Anadolu Bölgesi milletvekilleri olarak Sayın Başbakan'a bu teklifi sunduk. Şimdi sonucu bekliyoruz." dedi.

"ÖZEL KOMBİNA DEPOLARINI ARAŞTIRIYORUZ"EBK Erzurum Et Kombinası'nın soğuk hava depolarının dolu olması üzerine alternatif çözüm olarak çevre illerdeki soğuk hava depolarının sahipleriyle de görüşmeler başlattıklarına değinen Çığlık, "Erzurum merkezdeki özel hava soğuk depo sahipleriyle görüştük. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üzerinden yaptığımız depo kiralamada enerji tüketiminin pahalıya geleceği bildirildi.

Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üzerinden çevre illerdeki özel kombinaların sahipleriyle görüşmeler başlattık. Eğer bu çalışmamız olumlu sonuçlanırsa EBK'nın temmuzdan önce hayvan alım ve kesimlerini başlatabiliriz. Bu da besicimizi rahatlatır." şeklinde konuştu.

"BESİCİLERİN UMUDU FAKİRE ET DAĞITIMI"
Besicilik yaparak geçimini temin eden bir grup geçen hafta içerisinde Ankara'ya giderek Erzurum milletvekilleri ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve EBK yetkilileri ile hayvan kesimi için görüşmüşlerdi. Grupta yer alan Tınazlı köyü muhtarı Şahin Köse, milletvekillerinin Başbakan'a sunduğu fakire ücretsiz et dağıtımına, Erdoğan'ın sıcak baktığına dikkat çekerek, "Sayın Başbakan'ın EBK stoklarındaki fazla etin fakire dağıtılması projesine sıcak baktığını Ankara'da görüştüğümüz milletvekilleri söyledi.

Yaşadığımız saman sıkıntısı ve besi hayvanlarımızın kesim zamanı gelmesine rağmen elimizde kalması bizleri mağdur etti. Bölge besicileri olarak umudumuz fakire ücretsiz et dağıtımı ve ardından besi hayvanlarımızın EBK tarafından alınması." diye konuştu.