Milletvekili Çalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AK Parti İl Teşkilatı yöneticileriyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne gelen Çalık, Bölge Müdürü Fehmi Yüksel ile görüştü. Ziyarette konuşan Çalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'ya alınmasıyla hizmetlerin ciddi manada hızlandığını dile getirdi.

Akoğuz Kışlası başta olmak üzere 960 dönümlük alanın Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devrinin takibini, Yüksel'in atanmasıyla hızlı bir şekilde yaptıklarını belirten Çalık, başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Bölge müdürlüğü alanının, önceden mühimmat deposu olarak kullanıldığını hatırlatan Çalık, müdürlüğün, Malatya merkezde tabiat güzelliğinin bulunduğu bir alanda olduğunu söyledi.

Buranın, gezi ve dinlenme yerleriyle kafeteryaların bulunduğu bir mekan haline getirilerek yerli ve yabancı turistlerle Malatyalılar'ın hizmetine sunulacağını belirten Çalık, ''Akoğuz Kışlası denilen alan da Malatya'ya kazandırılan çok güzel bir yer oldu. Böylece tabiat parkı da Malatya'ya kazandırılmış vaziyette'' dedi.

Alan içindeki binanın bölge müdürlüğü olarak yeniden düzenlendiğini anlatan Çalık, binanın çok eski olmasına karşın tadilatı ve tamiratıyla 5 ay gibi kısa bir sürede çok güzel bir hale getirildiğini ifade etti.

Çalık, bölge müdürlüğünün 14 şehre hizmet verdiğini ve çok geniş bir alanda çalışma yaptığını dile getirdi.

Fehmi Yüksel de müdürlüklerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müdürlük binasının 5 yıldır atıl bir durumda olduğunu ve 5 ay gibi kısa bir sürede tadilat ve onarımının ardından Malatya'ya kazandırıldığını dile getiren Yüksel, binanın da içinde bulunduğu alanın bölge müdürlüğüne devrinde başta milletvekili Öznur Çalık olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA