Otel Çalışanlarına Yangın Tatbikatı Eğitimi Verildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, bir otel çalışanlarına yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Otel Çalışanlarına Yangın Tatbikatı Eğitimi Verildi

Etkinlikler çerçevesinde tüm otel çalışanlarına ve gönüllü vatandaşlara iş güvenliği uzmanı Selda Ergin ve yangın eğitmeni Hamdi Karaçam tarafından iş sağlığı, güvenliği yangında farkındalık ve acil durum ekipleri eğitimleri verildi.

Tüm otel çalışanlarının ve gönüllü vatandaşların katıldığı tahliye ve söndürme tatbikatlarının da gerçekleştirildiği tatbikatta ilk olarak, acil durum ekiplerinin bölgeye sevk edilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması sağlandı. Tahliye sonrası açık otopark alanında kontrollü olarak yakılan ateşin uygun bir şekilde söndürülmesi de sağlandı. Katılım ücretsiz olduğu eğitim programları sonunda katılımcılara iş güvenliği ve yangın eğitimi sertifikaları verildi.

Çaycuma kalite yöneticisi Cengiz Topal, “İş güvenliği, sağlığı ve yangına karşı önlemlerin alınmaması ve önlemlerin nasıl alınacağını bilmemek ve bu konuda yeterli eğitimden geçmemek, iş kazası ve yangınların en önemli nedenlerindendir. Çaycuma olarak biz iş kazalarına ve olası bir yangına karşı hazırlıklı olmak, çalışanlarımız üzerinde farkındalık, ortak bilinç ve duyarlılık adına vermiş olduğumuz bir seminer oldu.”dedi.

Kaynak: İHA