Kto Başkanı Hiçyılmaz'dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kto Başkanı Hiçyılmaz'dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Hiçyılmaz, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından çok anlamlı bir tarih olduğunu belirtti.

Hiçyılmaz, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu ifade etti.

Hiçyılmaz mesajını şöyle sürdürdü;
"Hepinizin bildiği üzere Türkiye'de sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket edilerek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiştir. Engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’ en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."
Kaynak: İHA