Hindistan’dan İhlas Vakfı’na Teşekkür

Hindistan’da bulunan Müslümanlara olan katkısını her sene arttırarak devam eden İhlas Vakfı bu ülkeden gelen çok önemli misafirlerini konuk etti.

Hindistan’dan İhlas Vakfı’na Teşekkür

Hindistan’ın en büyük evliyalarından olan Nizameddin Evliya Hazretleri’nin torunları Seyyid Aziz Nizami ve Suhail Nizami on günlük bir program dahilinde İhlas Vakfı’nın konuğu oldular.

Program kapsamında İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını gezen Seyyid Aziz Nizami ve Suhail Nizami, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti ve çalışanları ile bir araya gelerek Hindistan’daki durum hakkında istişarede bulundu.

İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’deki merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısında İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay Hindistan’dan gelen misafirlere vakfın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerini anlattı. Dünya’nın birçok ülkesinde ve Hindistan’da ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini belirten Okyay, bu yardımların hayırseverlerin de katkılarıyla artarak devam edeceğini ifade etti.

Okyay’ın ardından konuşan Seyyid Aziz Nizami, Hindistan’da fakir halka yaptıkları yardımları dinleyicilerle paylaştı. Dergâh ve türbeyi ziyarete gelenlere Pazartesi ve Perşembe günleri yemek verdiklerini belirten Nizami, bu geleneğin yedi yüzyıldır devam ettiğine dikkat çekti.

İhlas Vakfı’na da yardımlarından dolayı teşekkür eden Nizami, Ramazan ve Kurban bayramları dışında da her zaman İhlas Vakfı’nın vermiş olduğu desteği yanlarında hissettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA