Cumhuriyet coşkusunun en güzel karelerine ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İFSAK ile birlikte düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı "Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması"nda dereceye girenlere ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.

Cumhuriyet coşkusunun en güzel karelerine ödül
283 katılımcının 1311 foto ile katıldığı yarışmanın ödül töreni Miniatürk 'te yapıldı. 6.sı düzenlenen ve Cumhuriyetimizin 90.yılı etkinlikleri kapsamında Boğaz 'daki ışıklı gösteriyi en güzel kareleyen yarışmacılar çektikleri fotoğraflarla ödüllendirildi.

İstanbul 'da yaşamak önemli bir sorumluluk

Ödül töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş Boğazdaki gösteriyi izlemek için yurtdışından insanların geldiğini söyledi. Başkan Topbaş fotoğraf yarışmasının bu coşkulu kutlamayı kayıtlara geçmesi konusunda etkili olduğuna vurgu yaparak, “Şehirler inovasyon merkezidir. Her şey gelişir. Şehirler gerçek anlamda yaşanabiliyorsa o şehir insanlara önemli izler katar. İstanbul 'da yaşamak bir ayrıcalık ama aynı zamanda İstanbul 'da yaşamak önemli sorumluluklar getirir” diye konuştu.
Günümüz dünyasında şehirlerin yarıştığını ve marka değerlerini arttırmak için kıyasıya bir yarışta olduklarına dikkat çeken Başkan Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu güne bu konulara hassasiyet gösterdik ve İstanbul 'u dünyanın gıpta ile izlediği bir şehir haline getirdik” dedi.

Trafik neredeyse duruyor ve bu güzellik izleniyor

Kent ve kentlilik bilincini arttırmak adına bu tür organizasyonların gerekliliğini gördüklerini belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Her ülke her şehir belli zaman aralıklarında bazı etkinliklerle kendinden bahsettirir. Biz de 6 ayda bir böyle organizasyonlarla dünyanın dikkatini çekmek istedik. 2005'te Sidney 'in yılbaşı kutlulamalarını yapan ekibi davet ettik. Kurduğumuz cumhuriyetin coşkusunu hissedelim istedik. İstanbul 'da da dünya platformuna çıkartalım istedik. Firmaya Atatürk köprüsü ile Kız Kulesi arasında böyle bir etkinlik yapılmasını istedik. İnceleme yaptılar. Bu toprakların evlatları olarak heyecanın yaşanacağı etkinlik oldu. Gururla ifade edeceğim ki 29 Ekim gelmeden birkaç ay önce sahildeki restoran ve kafeler doluyor. Trafik neredeyse duruyor ve bu güzellik izleniyor. Farklı bir coşkuyu milletçe yaşamaktayız. Trafikteki sıkışıklığa rağmen hoşgörülü bir şekilde izleniyor. Milyonlarla ifade edebileceğimiz insanlarımız boğazın her iki tarafında bu coşkuyu izliyor.”

Gelecekte çok daha fazlasını yapacağız

Başkan Topbaş, İçişleri Bakanı ile yapılan mutabakatla artık Boğaz 'daki Cumhuriyet kutlamalarının devlet töreni olarak kayıtlara girdiğini ve bundan sonra da bu kutlamalar kalıcı olacağını söyledi.
Başkan Topbaş yaptıkları çalışmalar sonucunda vatanına dönen lale için de yaptıkları etkinliklerin dünya tarafından izlediğini ifade ederek, “Bu bizim milletçe büyük zaferimizin sonucudur” dedi.
Cumhuriyetimizin 90.yılı kutlamalarında boğazda çekilen en güzel fotoğrafları seçmek için jürinin zorlandığını ifade eden Başkan Topbaş, “Ödüller mütevazi. Her yıl bunları albüm haline getiriyoruz. Tüm katılan sanatçılara teşekkür ediyorum. Gelecek yıl 7.sini yapacağız. Yurt dışından birçok kanal bize kayıt için talepte bulunuyor ve biz bu taleplere yetişemiyoruz. Gelecekte çok daha fazlasını yapacağız” diye konuştu.
Ödül törenine Başkan Topbaş 'ın yanı sıra Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, İFSAK Başkan Yardımcısı Burak Şenbak ve yarışmaya katılan fotoğrafçılar katıldı.
Kurdele kesiminin ardından Başkan Topbaş Miniatürk 'te açılan sergiyi gezerek yarışmacılarla eserleri önünde fotoğraf çektirdi.

Yarışmada ödül alan fotoğrafçılar

Birinci-Fatma Tuba Dönmez (Sakarya)-3 bin TL
İkinci-Gökmen Cengiz Akdağ (İstanbul)-2 bin TL
Üçüncü-Serkan Demirci (İstanbul)-Bin 500 TL
İBB Özel Ödülü-Ömer Sedat Yenidoğan (İstanbul)-500 T

Cumhuriyet coşkusunun en güzel karelerine ödül

Cumhuriyet coşkusunun en güzel karelerine ödül

Cumhuriyet coşkusunun en güzel karelerine ödül