Aydın’da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes

Bilgi Kültür Eğitim Sanat ve Yardımlaşma Derneği Aydın Şubesi, ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenledi.

Aydın’da İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes

Bilgi Kültür Eğitim Sanat ve Yardımlaşma Derneği Aydın Şubesi, hayra vesile olmak amacıyla kermes açılışı gerçekleştirdi. Her gün 09.00 ila 19.00 saatleri arasında Kozdibi Camisi karşısında açık olacak olan kermesin açılışına Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, Semerkand Vakfı Aydın Sorumlusu Ercan Petekkaya ve Semerkand Kermes Birimi Sorumlusu Yalçın Güleç gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın olduğu kermesin açılışına Semerkand Yayınları Aydın İl Sorumlusu Ufuk Yolçi, Erbe Turizm Aydın İl Temsilcisi Musa Mızrak, Nakış Gıda Aydın İl Sorumlusu Zafer Okumuş ve TÜMSİAD Aydın Şube Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak etti.

Kermes ile ilgili açıklama yapan Semerkand Kermes Birimi Sorumlusu Yalçın Güleç, "Herkes karınca kararınca eğitime katkı vermeye çalışıyor. Kimi parasıyla, kimi el emeği göz nuru ürünleriyle yardım ediyor. Kermesimizde Yatak takımlarından konfeksiyona, su böreği ve tatlı çeşitlerinden birçok değişik işlemeye, memleketlere özgü börek, tatlı ve el yapımı ürünlerinden yiyecek ve tatlı türlerine kadar birçok ürün ile Semerkand Yayınları ve Erbe Turizm stantları yer almaktadır. Bu tür organizasyonlara destek olan, katkı veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Dernek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Bilgi Kültür Eğitim Sanat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aytekin Tatar ise, "Hayır işleri ve hizmetlerini yürüten çeşitli vakıf, dernek ve kuruluşlar var. Hatta şahıs olarak da bu tür hizmetleri yapmaya gayret edenler var. Bizim aydın bilgi kültür eğitim derneği olarak görevimiz 'Hizmet Nimet'tir anlayışıyla yardıma muhtaç olanlarla yardım etmek isteyenler arasında köprü olmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ihtiyaç sahipleri yararına düzenlenen kermes, protokol üyeleri tarafından ziyarete açıldı. Gönüllüler dualarla açılışı yapılan kermesi gezerek alışveriş yaptı.
Kaynak: İHA