Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ergin Açıklaması

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sadullah Ergin, "Toprağında Mevlana olan, Yunus olan, Hz. Ali, Hacı Bayram Veli olan bu milletin arasına birilerinin nifak sokma çalışmaları beyhudedir, netice alamayacaktır inşallah" dedi.

Partisinin Hatay Gençlik Kolları tarafından Antakya Meclis Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 740| Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne katılan Ergin, burada yaptığı konuşmada, Hz. Mevlana'nın sadece yaşadığı coğrafyaya değil, dünyanın her bir köşesine öğütlerini ulaştıran büyük bir ilim, irfan, gönül adamı olduğunu söyledi.

Bugün Hz. Mevlana'nın öğretisinin ışığına her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Ergin, "Gel, gel ne olursan ol yine gel' denen o kalpten çağrı bugün insanların ihtiyacını duyduğu hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği, barışı ifade ediyor. Mevlana, kendisi bir aşk ifadesi, engin bir okyanus olarak zihinlerimize kazındı. Yüzyıllardır ayrılık tohumlarının ekilmeye çalışıldığı bu coğrafyalarda onun umdeleriyle geleceğimize baktık ve bu topraklarda Hatay'da bir ve beraber binlerce yıldır var olan kardeşliği o ışıkla aydınlattık. Dünyanın dört bir köşesinde gözyaşı dökülürken, kan akıtılırken, ciğerimiz dağlanırken Hz. Mevlana'nın o öğütlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlıyor, idrak ediyoruz" diye konuştu.

Mevlana sevgisinin evrensel olduğuna dikkati çeken Ergin, şöyle devam etti:
"Bizim medeniyetimizde kibir, kin, nefret ve benlik davası olmaz, bulunmaz. Hz. Mevlana'nın ilkelerinde de bunu görürsünüz. Onun için Mevlana 'gel' der ve bu topraklar, Mevlana'nın diliyle konuşan insanların yaşadığı topraklar. O açıdan Mevlana sevgisi yerel değil, evrenseldir. Anadolu'nun dört bir köşesinden gelindiği gibi dünyanın dört bir köşesinden Mevlana'ya koşarlar. Konya'ya gelirler, onu ziyaret ederler. Sadece ziyaret etmezler kendi coğrafyalarına da onun ışığını, ilklerini taşırlar. O açıdan toprağında Mevlana olan, Yunus olan, Hz. Ali, Hacı Bayram Veli olan bu milletin arasına birilerinin nifak sokma çalışmaları beyhudedir, netice alamayacaktır inşallah."
Seçim sürecine de değinen Ergin, hizmet siyasetinin hakimiyetini tesis edeceklerini belirtti.

Hatay'ı, 81 vilayet içerisinde en güçlü 5 il arasına katacaklarının sözünü veren Ergin, şunları kaydetti:
"Biz bugüne kadar laf siyaseti yapmadık, yalan siyaseti yapmadık, iftira etmedik. Hizmetle meşguldük, inşallah bundan sonra da hizmetin siyasetini yapmak üzere Hatay'da yerel seçimleri kazanıp hem genel başkanımıza bu tekmili vereceğiz, hem de 1 buçuk milyon Hataylı'yı kucaklayıp huzur, barış, kardeşlik içerisinde Türkiye'ye 81 vilayet arasında en güçlü 5'inci olarak kalkınmış Hatay'ı katacağız Allah'ın izniyle."
İmam Hatip Mesnevi Grubu tarafından hazırlanan sema gösterisiyle son bulan etkinlikte, dışarıda bekleyen halk, sloganlar eşliğinde meşale yakarak Ergin'i uğurladı.
Kaynak: AA