'Yürekli Bir Bağış Gülen Binlerce Yüz' Projesi

Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC) Türkiye Başkanı Mustafa Ceylan, "Kanser hastalarımızın peruk ihtiyacı için 'Bir Perukta Sizden' ve 'Yalnız Değilsiniz' başlığıyla başlattığımız projemizi şimdi 'Yürekli Bir Bağış Gülen Binlerce Yüz' sloganıyla sürdürüyoruz. Bundan sonraki adımlarımız da destekçilerimizin katkılarıyla 2 bin kanser hastasına daha peruk sağlamayı planlıyoruz" dedi.

Projenin fikir sahibi Ceylan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın paydaşlığında düzenlenen tanıtım toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, söz konusu çalışmayı tedavi sırasında saçları dökülen kanser hastalarının ihtiyacı olan perukları bulabilmek amacıyla başlattıklarını söyledi.

Bir müşterisinin kanser tedavisinde saçlarının dökülmesiyle kendisine ikinci el peruk talebiyle gelmesinin ardından kanser hastalarının bu talebi için neler yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:
"Kanser hastalarımızın peruk ihtiyacı için 'Bir Perukta Sizden' ve 'Yalnız Değilsiniz' başlığıyla başlattığımız projemizi şimdi 'Yürekli Bir Bağış Gülen Binlerce Yüz' sloganıyla sürdürüyoruz. Bundan sonraki adımlarımıza destekçilerimizin katkılarıyla 2 bin kanser hastasına daha peruk sağlamayı planlıyoruz. Bu konuda pek çok ortaklarımız oldu, çeşitli kentlere bağış kumbaraları yerleştirdik. Eskişehir'de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla bu yemeği organize ettik ve çalışmalarımızı tanıtmak istedik."
Eskişehir'de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akkuş ise Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın talimatlarıyla projeye destek çıktıklarını ve sosyal sorumluluk çalışmalarında ajans olarak yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kaynak: AA