Dr. Faruk Öndağ, Konsantrasyonun Başarı Üzerindeki Etkisini Anlattı

Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelen Uzman Psikolojik Danışman Dr. Ömer Faruk Öndağ, öğrencilere konsantrasyonun başarı üzerindeki etkisini anlattı.

Dr. Faruk Öndağ, Konsantrasyonun Başarı Üzerindeki Etkisini Anlattı

Uzman Psikolojik Danışman Dr. Ömer Faruk Öndağ, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileriyle bir araya gelerek, ‘Sınav Motivasyonu ve Stratejileri’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Öndağ, motivasyonun başarı üzerindeki etkisine dikkat çekerek, öğrencilere konuyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

“BEYİN; DÜNYANIN EN BÜYÜK BİLGİSAYARI”
Dünyanın en büyük bilgisayarının insan beyni olduğuna dikkat çeken Dr. Faruk Öndağ, beynin yapısı ve işlevi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. İnsan beyninin seçici olduğunun altını çizen Öndağ, ‘ Bir işi önemsediğiniz zaman, beyin bütün alıcılarını kapatır, yalnızca önemli bulduğunuz iş için akar. Bütün gücünü buna akıtır. İşte o zaman insanoğlu şahlanır. Kapasitesi artar. Sıradışı bir canlıya dönüşür. Çünkü konsantre olmuştur. ’ diye konuştu.

“KONSANTRE OLUN”
“Ressamlar resimlerini yaparken, bilim adamları araştırma yaparken, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı yazarken, basketbolcular basket atarken, konsantre oldular” diyerek, konsantrasyonun insanın başarısı üzerindeki etkisine dikkat çeken Öndağ, “Değerli işleri yaparken konsantre olmak gerekir. Beynimiz küçük elektrik dalgaları yayar. Eğer alfa yayıyorsa, işe konsantre olmuşuzdur. Beta yayıyorsa, işimize dikkatimizi vermiyoruzdur. Çünkü aklımız bir sürü yerdedir” dedi.

“İŞİNİZİ ÖNEMSEYİN”
Öndağ, sınavlarda başarılı olmanın sırrının çok ders çalışmaktan değil, konsantre olmaktan geçtiğini belirterek, ders çalışırken konsantrasyonu sağlamanın yollarını şöyle özetledi; “Ders çalışmadan önce, elinizi yüzünüzü yıkayın. Sizi kendinize getirecek, kıpır kıpır yapacak sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyin. Boynumuzdaki kaslar, algımızı yönetir. Ensenize yukarıdan aşağı masaj yapın ve yaptığınız işi çok önemseyin. O zaman muhteşem sonuçlar elde ettiğinizi göreceksiniz.”
Kaynak: İHA