İğdır'da Sağlık Personeline Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi

Iğdır Sağlık Müdürlüğünce ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenlerine sürüş teknikleri gösterildi.


Ambulanslarda İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Projesi kapsamında sağlık personeline 4 gün boyunca teorik bilgiler verildi.

Daha sonra uygulamalı eğitime alınan personel için Ticaret Odası Caddesi trafiğe kapatıldı.

Eğitim alanı olarak kullanılan caddeye bırakılan dubalar arasından geçmeye çalışan personelin, araçlarla gösterdiği performans ralli sporunu aratmadı.

Sağlık personelinin eğitimlerini caddedeki vatandaşlar ilgiyle izledi. Acil tıp teknisyeni Sevinç Tazegüney'in ambulansı kullanması da izleyenler tarafından alkışlandı.

Sağlık Müdürü Alpaslan Erol gazetecilere yaptığı açıklamada. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek desteklenen projenin Doğu Anadolu'da ilk kez Iğdır'da uygulandığını söyledi.

Ambulansların sağlıklı ve kazasız olay yerlerine gitmesinin kendileri için önem taşıdığını belirten Erol, şöyle devam etti:

"Iğdır sağlık müdürlüğümüzün yapmış olduğu teknik destek talebi, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği tarafından kabul edildi. Bu teknik destek kapsamında ilimiz Ambulans ve Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğinde görevli acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve ambulans şoförlerinden oluşan 80 personele, teorik ve uygulamalı ambulans sürüş teknik eğitimleri verildi.

Bölgemizin koşulları ve bu eğitimin hiç verilmediği düşünüldüğünde alınan eğitimle personelimiz yetkinlik kazanacak, daha bilinçli bir şekilde sürekli ifa ettiği görevinde uzmanlaşmaya gidecektir. Göreve başladığım günden bugüne 112 Acil sağlık hizmetlerimizin sunumu yönünde hassasiyetim en üst seviyededir. Bu konuyla ilgili olarak halka daha hızlı, etkin ve memnuniyet oranı yüksek sağlık hizmeti sunmak adına geliştirdiğimiz projemizin teorik eğitimler ve uygulamalı eğitimlerle son buldu."

Erol, personele araç bakımı ve temizliği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü ve takip mesafesi gibi konuları içeren teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitim verildiğini anlattı.

Ambulans kazalarının yüzde 50'ye indirmeyi hedeflediklerine de dikkati çeken Erol, hasta nakillerinin daha kısa sürede yerine ulaştırılmasının sağlanacağını belirterek, "Iğdır hasta nakillerinde en başarılı iller arasında yer almaktadır. Bu kalitenin korunması ve geliştirilmesi için sürekli eğitim oldukça önemlidir. Kalitenin korunması alınacak sertifika ve Sağlık Bakanlığının istatistikleriyle anlaşılacaktır. Kamu zararı azalacaktır" ifadelerini kullandı.

Iğdır Devlet Hastanesi 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Taner Başaran da eğitimin sağlık personeli için önemli olduğunu söyledi.

Başaran, projeyle amaçlarının vakalara kazasız ve hatasız bir şekilde hızlı ulaşmaya çalışmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA