Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i, Adana Büşükşehir Belediye Başkanlığına Abdullah Torun'u Aday Gösterdiklerini Açı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 2004 yılındaki MGK Toplantısı kararıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "Türkiye'de bu dönemin aydınlatılmasını istiyoruz. Bu dönem aydınlatılmalı, çözülmelidir" dedi.


Kırıkkale'nin Karakeçili ve Keskin ilçelerini ziyaret eden İnce, Keskin ilçesindeki Çarşı Camisi'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından partisinin ilçe teşkilatında gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 2004 yılındaki MGK kararıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, ''Sana suikast iddiasıyla devletin kozmik odasına girildi. Daha ne konuşuyorsun, bu ülkede gizli bir şey kaldı mı? Herkesin telefon kaydı, özel hayatı gazetelerde, internet sitelerinde gezmiyor mu? Bir AK Parti milletvekili çıkıyor, diyor ki 'biz emniyeti cemaate vermiştik'. Peki ben şimdi soruyorum, yargıyı kime verdiniz? Türk Silahlı Kuvvetlerini, üniversiteleri kime verdiniz? İhaleleri kime verdiniz? Böyle bir mantık olabilir mi?" diye konuştu.

İnce, şunları söyledi:

"Bakın bir klasör açıldı, Türkiye'nin durumu ortaya çıktı. Bavul açılınca Türkiye'de neler oluyormuş göreceğiz herhalde. Bu dönem aydınlatılsın. Buna benzer bir olayda 'benim imzam var' demediği halde insanlar hapiste. O ıslak imza örneği alınsın, başbakanın imzası mı? Böyle bir kafa olabilir mi? Yani diyor ki 'biz onu imzaladık ama gereğini yerine getirmedik'. Komutanlar içeride, onlar gereğini yerine mi getirdi? Türkiye'de bu dönemin aydınlatılmasını istiyoruz. Bu dönem aydınlatılmalı, çözülmelidir."

İnce, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına ilişkin, " Bu kafa, sağlıklı bir kafa değildir" dedi.

Eğitim konusunun önemli olduğunu belirten İnce, bu şekilde tartışılmasının yanlış olacağını savundu.

İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisiyle ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Melih Gökçek karanlıkta uyuyamaz, Melih Gökçek gün ışıyana kadar, sabah 05.30-06.00'ya kadar twitter üzerinde uğraşır, güneş çıkınca uyumaya başlar. Başka türlü uyuyamaz. Sabah yola çıktığımda Ankaralılara 'korna çalmayın, Melih uyuyor' dedim. 'Uyandırmayın Melih'i' dedim. 'Bana Kırıkkale yolları, ona güzel uykular' dedim" ifadesini kullandı.

- Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesi

İnce, Japon Milli Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili soru üzerine, "Kamer Genç'in üslubunu doğru bulmuyorum. Hanımefendiye o şekilde hareket etmesini doğru bulmuyorum ama 'biz müsteşar böyle dediğimizde' Başbakan, 'müsteşarı size yedirmem' dedi.

'Bakan böyle dediğimizde', 'bakanı size yedirmem' dedi.

Kamer Genç'in üslubunu doğru bulmuyorum ama Tayyip Erdoğan, Kamer Genç'i sana yedirtmeyiz" dedi.

Kaynak: AA