Recai Kutan’ın Siyasette 40. Yılı Onuruna Vefa Gecesi Düzenlendi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan’ın siyasette 40. yılı nedeniyle düzenlenen Vefa Gecesi’ne katıldı.

Kutan’la siyaset yaptığı dönemlere dair anılarını anlatan Arınç, “28 Şubat denen dönemlerdi. Merve Kavakçı kardeşimizin meclise geldiği ve meclisten dışlandığı dönemlerdi. Acıları, hüzünleri birlikte yaşadık ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı ve bizi hayata ve davaya bağladı” dedi.


Üsküdar Belediyesi Recai Kutan’ın siyasette 40. yılı nedeniyle Vefa Gecesi düzenlendi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye programın onur konuğu SP eski Genel Başkanı Recai Kutan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtüna, Kutan döneminde aktif faaliyet gösteren eski siyasiler ve davetliler katıldı.

Adına düzenlenen gecede duygularını ifade eden Recai Kutan, “Bizim çocukluk yıllarındaki toplum yapısı ile şimdiki toplum yapısı arasında çok büyük farklılıklar var. Ve kaybettiğimiz çok fazla güzellikler var. Bunların anlatılmasında fayda görüyorum. Bana bunu anlatma imkanını verdiler. İnşallah dilimizin döndüğünce bizde bir belgesel hazırladık. Orada da ifade etmeye çalıştık. İnşallah etkili olur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılan sunum ve açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edildi. Programı düzenleyen Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Arınç, “Üsküdar belediyemize böyle bir vefa örneği gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu bir kadir şinastlıktır. Buna ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız beni de buldular. Birkaç cümle söylememi arzu ettiler. Benimde birkaç Yıllarca birlikte olduğumuz değerli genel başkanımıza, dava büyüğümüze bende bir kaç konuda düşüncelerimi ifade ettim. Tabi bu akşam böyle bir programın yapıldığı yapılacağını duyduğumda gelip gelememek konusunda bocaladım ama hamdolsun birlikte olduk” dedi.

Kutan’ı hayatta iken sahip çıkılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, “Öncelikle Üsküdar Belediyesi hayırlı bir iş yaptı. Çünkü insanımıza enkazından sağlığında hayatta iken sahip çıkmamız gerekir. Kendisinde çok şey gördüğümüz istifade ettiğimiz, hizmet adına çok büyük hayırlı hizmetler başarmış bir kıymetli insanı hayatta iken en azından yaptıklarıyla, düşünceleriyle, fikirleriyle önümüzü açmasıyla ülkemize insanımıza yaptığı güzel hizmetler anmak hatırlamak bir kadir şinastlıktır, bir borçtur” diye konuştu.

‘Maalesef biz değerlerimizi hayata veda ettikten daha sonra hatırlamayı, onun yaptığı hizmetleri daha sonra konuşmayı tercih ediyoruz’ diyerek sözlerini sürdüren Bülent Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Oysa bugün bile alacağımız çok dersler var. Göreceğimiz çok şeyler var. Ama en büyük paye, en büyük onurda grup başkanımız olarak kendileri, grup başkan vekili olarak ta bendeniz arkadaşlarımla birlikte ona vekâletten grup başkan vekili yaptığımız dönemlerdi, zor dönemlerdi. 28 Şubat denen dönemlerdi, Merve Kavakçı kardeşimizin meclise geldiği ve meclisten dışlandığı dönemlerdi. Acıları, hüzünleri birlikte yaşadık ama her zaman bize ümit verdi geleceği ümitle anlattı ve bizi hayata ve davaya bağladı. Siyasetin Allah rızası için yapıldığını cihadın anlamının gerçekte ne olduğunu bizlere her zaman ifade etti.

Sözün sonucu şudur; biz ondan sadece siyaseti öğrenmedik, edep denen bir şeyin, ahlak denen, nezaket denen şeyin ne kadar önemli olduğunu öğrendik.”
Program, Recai Kutan’ın aktif siyaset yaptığı yılları anlatan belgesel gösterimi ile sürdü. Belgesel salondaki katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.
Kaynak: İHA