Mahalle Sakinleri, Bozuk Olan Yolları Onarmaya Başladı

Batman’ın Sason ilçesinde yolları bozuk olan 4 mahalle, yetkililerden sonuç alamayınca kendi yollarını onarmaya başladı.

Mahalle Sakinleri, Bozuk Olan Yolları Onarmaya Başladı

Sason ilçesinin Haydar, Kayabaşı, Yeşiller ve Mehmet Akif mahalle muhtarları toplanarak yollarının onarımı için belediyeye müracaat etti. Yetkililerden sonuç alamayan muhtarlar, durumu köylülere bildirip el birliğiyle yolları onarmaya başladı.

Kış aylarının başlamasıyla oluşan çukur ve kayan topraklar nedeniyle araçların geçemediği mahallelerde, gençler kazma kürek alarak araçlar için yol onarmaya başladı.

Yeşiller Mahalle Muhtarı Eyyüp Kaplan, Haydar Mahalle Muhtarı Arif Demir ve Kayabaşı Mahalle Muhtarı Şahbettin Özmen yaptıkları açıklamada, 4 yıldan beri yollarının yapılmadığını iddia etti. Belediyeye resmi dilekçeyle başvuruda bulunduklarını ve defalarca şikayet şikayetlerini yetkililere ilettiklerini belirten muhtarlar, bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını ve araçların yolda kalmaması için el birliği ile yolları onarmaya çalıştıklarını söyledi.

Dört mahalleyi birbirine bağlayan yaklaşık 4 kilometrelik yolun asfaltlanmasını isteyen muhtarlar, "Yollarımız asfaltlanmazsa bile kepçeyle açılmasını istiyoruz. Önümüz kıştır. Yarın kar yağdığında bu yollardan bırakın araçların geçmesini yayalar bile yürüyemez hale gelecek. Tek bir şey istiyoruz yetkililer çaresizliğimizi görsün ve bu yollarımızı onarsın. Her kış aylarında mahalleli yolda kalan araçları kurtarmak için seferber oluyor. Bu kış ayında da mağdur olmamak için mahalleli seferber oldu kendi imkanlarımızla yolları onarmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA