Büro Memur-sen, Askeri Kurumlardaki Sivil Memurların Sorunlarını Masaya Yatırdı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Güçlü olursanız dikkate alınırsınız.

Büro Memur-sen, Askeri Kurumlardaki Sivil Memurların Sorunlarını Masaya Yatırdı
Bunun için tüm sivil memurları genel yetkili sendikamız Büro Memur-Sen’e bekliyoruz. Hep birlikte tek yumruk olarak sivil memurların haklarını alacağız” dedi.


Büro Memur-Sen, askeri kurumlardaki sivil memurların sorunları ve çözüm önerilerine yönelik Çalıştay düzenledi.

Çalıştaya, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile değişik illerdeki askeri kurumlarda görev yapan sivil memurlar katıldı.

Sivil memurların sorunlarının masaya yatırıldığı çalıştay sonunda sorunların ve taleplerin yer aldığı bir rapor oluşturuldu. Rapor, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanlıkları olmak üzere ilgili makamlara sunulacak

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, sendika olarak her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını belirterek, onların hakları için mücadele verdiklerini söyledi.

Kamu çalışanları adına birçok kazanım elde ettiklerini kaydeden Yazgan, “Sendika olarak haksızlıkların karşısında, haklının yanındayız. Ne devlet sendikasıyız ne de devletin düşmanıyız. Biz memurlarımızın ortak kimliği üzerinden sendikacılık yapıyor, onların hakları için mücadele veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla banka promosyonlarının kamu çalışanlarına ödenmesi, 4/C’lilerin sendikalı olabilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına şartları tutan herkesin girebilmesi, memuriyete geçen uzman erbaşlara terfi hakkının verilmesi gibi birçok kazanım elde ettik. Bu kazanımlarımız artarak devam edecektir. Askeri kurumlardaki sivil memurlar için de önemli kazanımlara imza atacağız” dedi.

Büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda en fazla üye ile genel yetkili sendika olduklarının altını çizen Yazgan, “Genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturuyoruz. Siyasilerle, bürokrasiyle görüşerek kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Tek başına yapılan bir çalışma başarıya ulaşamaz. Güçlü olduğunuz takdirde dikkate alınırsınız, muhatap alınırsınız. Bunun için sivil memurları, sorunlarının çözümü için genel yetkili sendikamız Büro Memur-Sen’e bekliyoruz. Sendikamız, hukuk bürosuysa, Ar-Ge kuruluyla, genel merkez hizmet binasıyla, kısacası tüm imkanlarıyla sivil memurların hizmetindedir. Yapılan bu çalıştayda sivil memurlara verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Hep birlikt, tek yumruk olarak sivil memurların haklarını alacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA