Mardin Valiliği'nden Mayınlı Arazi Uyarısı

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde 3 yılda 20 mayının imha edildiğini bildirerek, ilçedeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'nin Kamışlı kenti ile sınır komşusu Nusaybin ilçesinde yaklaşık 7 kilometre sınır hattı bulunduğu, ilçedeki yerleşim bölgelerinin, mayınlı arazilerin geniş bölümüne bitişik olduğu kaydedildi.

İlçenin güneydoğu istikametindeki Yeşilkent ve Mor Yakup mahallelerinin sınır hattında bulunan mayınlı bölgeye sıfır konumda olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son yıllarda ilçe hududu boyunca uzanan ve mayınlı araziye yaya geçişini engelleyen tel örgülerin yıpranarak iş göremez hale gelmesi veya sökülmesi nedeni ile başta çocuklar olmak üzere bazı vatandaşlarımızın piknik yapmak, ot toplamak, hayvan otlatmak ya da oyun oynamak gibi gerekçelerle zaman zaman mayınlı arazinin bulunduğu bölüme geçiş yaptıkları görülmektedir. Bu kapsamda ilçemizde 2010 yılından bugüne kadar toplam 20 mayın bulunarak imha edildi. Çocuklar tarafından bulunarak hurdacılara satılmak üzere taşınması veya bilinçsizce bölgeye giren vatandaşların bu mayınlara basmaları ihtimali değerlendirildiğinde telafisi mümkün olmayan yaralanma, can ve mal kayıplarına sebebiyet verebilecektir. Vatandaşlardan mayınlı alanlar konusunda duyarlı olmaları, şüpheli durumla karşılaşmaları halinde kolluk kuvvetlerine bilgi vermeleri beklenmektedir."

Kaynak: AA