Hasan Atay, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını Açıkladı

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Hasan Atay, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den Yeşilyurt ilçesinden belediye başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı.


AK Parti il binasında gerçekleşen başvuru törenine AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, il başkan yardımcıları Murat Turgut, Selim Çağlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerel seçimler öncesi partilerine gösterilen teveccühten dolayı herkese teşekkür ettiklerini belirten Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, tüm aday adaylarına başarılar dilediklerini ifade etti.

Mimar Hasan Atay ise, Malatya Belediyesi'ndeki görevlerini layıkıyla yaptığını ifade ederek, “Siyaset her türlü kaynağı yerli yerinde kullanarak insana hizmet etme sanatıdır. Siyaseti, bir makam mevki, şan şöhret ya da sen ben kavgasının çok ötesinde görüyorum. Bu ülkenin evlatları olarak bizler milletimizin imkanları ile yetiştik ve bu günlere kadar geldik. Bu ülkenin en iyi okullarında eğitimimizi tamamladık. Hal böyle iken bizler kendi kabuğuna çekilerek, küçük dünyalarında ufak mutlulukların peşinde koşanlardan olamayız, olmamalıyız. Bizler Malatya Belediyesi’nde gerek belediye meclis üyeliği gerekse de Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduk. Allah’a hamdolsun bu görevlerimizi layıkıyla yürüttük” dedi.

Atay, hizmet ederek insanın gönlünü hoş tutmanın en büyük hedefleri olacağını kaydederek, “AK Parti Belediyeciliğinin başarısında asıl nokta olan insana hizmet ederek insanın gönlünü hoş tutmak bizlerinde öncelikli hedefleridir. Bizler böyle bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuk içerisinde birçok zahmeti ve türlü türlü çileyi barındırıyor. Bunu gayet iyi biliyorum. Bunun yanında zahmetsiz rahmet olmayacağını da iyi biliyorum. Gerçekten bizler katılımcılığa açık, ben değil, biz diyen, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, tüm halkımızın değerlerine sahip çıkacağız. Değişim ve dönüşümü takip eden değil, bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloga açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, mütevazı, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini değil Malatya'yı ve Yeşilyurt'u düşünen insan olacağız. Dik duran ama diklenmeyen, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesi, her zaman ilkemiz olacaktır. Bu düşünce ve inançla, güzel ilçemiz Yeşilyurt'umuza hizmet etme noktasında Belediye Başkanlığına aday adaylığımı resmen açıklıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA