Burhaniye’de Sürü Sahiplerine Aşı Uyarısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, güz yağmurlarının düşmesiyle yer yer çimen çıkarken, sürü sahipleri enteretoksemi (zehirlenme) hastalığı konusunda uyarıldı.

Burhaniye’de Sürü Sahiplerine Aşı Uyarısı

Koyun ve keçilerin hastalığa karşı koruyu olarak aşılatılmasını isteyen Veteriner Hekim Uğur Tarhal, aşılanmayan sürüler de ölümlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Burhaniye yöresinde güz yağmurlarının erken düşmesi sonucu çimenler çıkmaya başlarken, koyun ve keçilerde de hastalık tehlikesi başladı.

Enteretoksemi hastalığından korunmak için koyun ve keçilerin yılda iki kez aşılatılmasının gerekli olduğunu anlatan Veteriner Hekim Uğur Tarhal, “Enterektoksemi aşıları, günümüzde karma aşı olarak piyasaya çıkmıştır. Bunun için bir aşı ile çok sayıda hastalığı önlemek mümkün hale gelmiştir. Hastalıktan korunmak için ilkbahar ve sonbahar da olmak üzere yılda iki kez aşı yapılmalı. Aksi halde hayvan ölümlerinin önüne geçmek zordur. Bu günlerde yapılacak aşılar kuzu ölümlerinin de önüne geçecektir. Koyun ve keçi sahiplerinin koruyucu aşı yaptırmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA