Samsun Afad, Yunanistan'da Tatbikat Yaptı

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü , Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan 1. Uluslararası Deprem Eğitim Sempozyumuna katıldı.


Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 1. Uluslararası Deprem Eğitim Sempozyumu'na Türkiye'den Samsun AFAD ile Sırbistan, İtalya, Portekiz, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'dan arama ve kurtarma ekipleri katıldı.

Deprem anı ve sonrası ile ilgili uzman kişiler tarafından yapılan konuşmaların ardından, deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tam donanımlı özel araçla tatbikata katılan ve 5 kişiden oluşan AFAD Arama ve Kurtarma ekibi, enkaz altında kalan bir aracın içinden iki kişiyi çıkardı.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyum öncesinde Gümülcine'deki Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif'in daveti üzerinde belediye personeline afet eğitimi verdiklerini söyledi.

Uluslararası alanda Samsun AFAD'ın çalışmalarını sempozyumda gösterdiklerini ifade eden Koparmal, "İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından sempozyum çok yararlı oldu. Afetin dini, ırkı ve milleti yoktur. Bu nedenle sempozyuma katılan ülkeler arasında bilgi paylaşımı yapıldı. Yaptığımız tatbikatlar Yunanistan ve diğer ülkelerin ekipleri tarafından beğenilmesi bizleri çok mutlu etti. Atina'dan bundan sonra yapılacak sempozyumlara da katılmamız için yeniden davet geldi" diye konuştu.

Yunanistan'da çeşitli ziyaretlerde de bulunduklarını ifade eden Koparmal, "Atina'da bulunan Türk Başkonsolosluğunu ve Selanik'teki Büyükelçiliğimizi ziyaret ettik. Yine Gümülcine ve İskele'de seçilmiş müftülerimize ziyaretlerde bulunduk. Bu vesile ile Yunanistan'a gitmemizi sağlayan Samsun Mübadele Derneği'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yunanistan'daki sempozyuma katılan Samsun AFAD bağlı Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aksu ise, Atina'da gerçekleştirilen tatbikata 5 kişilik ekip ve tam donanımlı bir araçla katıldıklarını vurgulayarak, "Sempozyum bizim açımızdan son derece başarı geçti. Arama ve kurtarma ekiplerimizin afet ve deprem gibi olası olaylarda her zaman hazır olduğunu bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Kaynak: AA