'Söz Meclisten İçeri' Adlı Oyun Tarsus'ta Sahnelendi

Ankara Ekin Tiyatrosu "Söz Meclisten İçeri" adlı oyunu Tarsus'ta tiyatroseverler için sahneledi.


Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde sahneye konulan ve 1993 yılında bombalı suikast sonucu öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun "Söz Meclisten İçeri" adlı eserinden uyarlanıp sahneye konulan oyun, davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

Kısa skeçler arasında Mumcu'nun yazdığı köşe yazılarından alınan bölümlerin okunduğu oyunda, adalet sistemi, üniversiteler ve fikir özgürlüğü konuları işlendi

Murat Atak'ın yönettiği, Tuncer Yığcı, Selim Kalıç, Hamit Demir, İhsan Ustaoğlu, Adnan Çelik, Sinan Akdoğan, Koray Ergün ve Bilal Güldere gibi oyuncuların rol aldığı oyunu İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Tarsus İlçe başkanı Ali İlk ve çok sayıda davetli izledi.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, oyun sonrasında oyunculara plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Özcan, başta Tarsus olmak üzere İçel'in tüm ilçelerinde sosyal ve kültürel etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Belediye olarak Tarsus'a yeni ve modern bir kültür merkezi yaptıracağız. Burada gençlerimiz sanatlarını icra etsinler, sanat ve kültür öğrensinler, kendi yaşadıkları kente sosyal ve kültürel alanda katkı sağlasınlar. Biz de belediye olarak 13 Kasım tarihinden itibaren çarşamba ve cumartesi günleri tiyatro ve müzik gruplarımızı Tarsus'a gönderip konser verdireceğiz."

Kaynak: AA