Didim Zeytin Festivalinde Zeytin Hasadı Yapıldı; Zeytin Sıkımı Gerçekleştirildi

Didim Ziraat Odası öncülüğünde ve Didim Kaymakamlığı organizesinde bu yıl 2. yapılan Uluslararası Didim Zeytin Festivalinin son gününde En güzel Zeytin bahçesi seçilen bahçede Zeytin hasadı yapıldı; toplanan zeytinlerin sıkımı yapıldı.

Didim Zeytin Festivalinde Zeytin Hasadı Yapıldı; Zeytin Sıkımı Gerçekleştirildi

Aydının Didim İlçesinde bu yıl 2. yapılan Uluslararası Didim Zeytin Festivalinin son gün etkinlikleri kapsamında Zeytin hasadı yapıldı, zeytin yağı fabrikalar gezildi. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ve Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe başkanlığındaki heyet en güzel zeytin bahçesi seçilen Akköy’lü Hüseyin Altınhan’ın bahçesini gezip bilgiler aldı. Tarım Reformu tarafından Altınhan’a verilen 25 dönüm arazi üzerindeki 800 ağaçtan oluşan zeytin bahçesine gezen grup bahçeyle ilgili Altınhan’dan bilgi aldı.

Altınhan’ın 4 yılda bahçeyi bu hale getirdiklerini belirterek elektrik alamadıkları için su sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi ve Kaymakam Emiroğlu’dan bu konuda destek istedi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise konuşmasında Didim’deki zeytin üreticilerinin bilinçli tarım yaptıklarını ve iyi tarım uygulamasına geçtiklerini ifade ederek İlçe Tarım müdürlüğü ile organize çalıştıklarını belirtti.

Gökdemir Zeytin hasad sezonun ülke genelinde başladığını belirterek Didim’de de bu sezonun startını verdiklerini ifade etti.

Kaymakam Ersin Emiroğlu ise bahçeyle ilgili bilgi aldıktan sonra yeni hasad sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından zeytin hasadı yapıldı.

Heyet daha sonra Didim sınırları içerisinde Array zeytin fabrikasını gezdi; zeytin sıkımını yerinde görerek fabrika yetkililerinden bilgi aldı.
Kaynak: İHA