28 Şubat'ta 'Mağdur' Başvuruları Artıyor

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat dönemine ilişkin davanın başladığı 2 Eylül'den bu yana yaklaşık 200 kişi, "mağdur" sıfatıyla davaya katılma talebinde bulundu.


28 Şubat döneminde, "işten çıkarıldıklarını, eğitim haklarının engellendiğini, psikolojik baskı gördüklerini ve dini inançlarını yaşayamadıklarını" iddia eden kişilerin, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya katılma başvuruları sürüyor.

Davanın ilk celsesinin görüldüğü 2 Eylül'den bugüne, yaklaşık 200 kişi "davaya katılma" talebiyle mahkemeye dilekçe verdi. Başvuruda bulunanlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilen uzman ve astsubaylar da yer alıyor.

Mahkeme, sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından, mağdurların, davaya katılma taleplerini değerlendirecek.

-Çiller ve Akşener "mağdur"

Savcılığın 22 Mayıs 2013'te mahkemeye sunduğu iddianamede, dönemin hükümet ortağı DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile İçişleri Bakanı Meral Akşener "mağdur" olarak yer aldı.

İddianamede, eski Bakanlar Hasan Celal Güzel, Teoman Rıza Güneri ve Şevket Kazan, kapatılan Refah Partisinin milletvekillerinden Şeref Malkoç ve Mehmet Bekaroğlu ile Fazilet Partisinden 1999'da milletvekili seçilen, ancak TBMM'de yemin edemeyen Merve Kavakçı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'nun da aralarında bulunduğu 481 kişi ise "müşteki/mağdur" olarak bulundu.

Kaynak: AA