'Hakan Findan'ın hedef olması çözüm süreciyle ilgili'

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yasin Aktay, Hakan Fidan olayının bir boyutunun çözüm süreciyle çok yakından ilgili olduğunu savundu.

'Hakan Findan'ın hedef olması çözüm süreciyle ilgili'
A Haber'de Ajans programına konuk olan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yasin Aktay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik karalama kampanyalarıyla ilgili konuştu.

Hakan Fidan olayının bir boyutunun çözüm süreciyle çok yakından ilgili olduğunu savunan Aktay, "Türkiye'nin çözüm sürecinde Hakan Fidan şahsı baştan itibaren bir hedef. Çünkü Hakan Fidan ismi Türkiye'nin Kürt meselesini, Türkiye'nin terör meselesini araya hiç bir aracı sokmadan çözme konusunda sergilediği bir iradenin artık sembol ismi haline gelmiş bulunuyor" şeklinde konuştu.

Aktay, "Öyle görünüyor ki; 30 yıldır Türkiye ile terör örgütü arasındaki ilişkilerde aracılık yapmaya çalışan bir çok aktör. Bu işte esas fonksiyonu icra eden, esas rolü oynayan, esas aktör haline gelmiş olan Hakan Fidan'ı hedef alarak yıpratmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı


Hakan Fidan'ın MİT'e itibar kazandıran bir isim olduğunu söyleyen Yasin Aktay, "MİT ismi halk nezdinde çok olumlu çağrışımlara sahip olan bir kavram değildi. MİT Hakan Fidan ismiyle halk nezdinde sempati kazanmış durumda" dedi. Aktay şunları söyledi:

"MİT BİRİLERİNİ FENA HALDE RAHATSIZ EDİYOR"

"Bugün MİT kendi halkıyla uğraşmayan, kendi halkını kendisine dost gören, onun dışında başka unsurları, en azından dış unsurlarla veya yabancı kuruluşlarla dış siyaset enstrümanı olarak çalışmaya başlayan milli bir teşkilat haline gelmiştir. Milli bir teşkilat olduğunuz zaman da doğal olarak birilerini rahatsız ediyorsunuz. Belli ki sadece Türkiye ve Türk milletinin çıkarlarını gözeten bir örgüt haline gelmiş olduğu için MİT birilerini fena halde rahatsız etmiş oluyor.

Aslında son zamanlarda Hakan Fidan'ın merkeze oturtulması, hedef haline getirilmiş olmasının basit sebebi bu. Ama şunu açıkça söyleyebilirim. MİT'in bugünlerde bu şekilde hedef haline getiriliyor olmasından bir zarar gördüğünü düşünmüyorum. Asksine MİT kendi halkı nezdinde büyük meşruiyet kazanmış oluyor. Ve bence duyulan rahatsızlıkların konusuna da gelince aslında her bir olay MİT adına kahramanlık sahnesi haline gelmiş oluyor." BEYAZ GAZETE