Başkan Tiryaki Kurban Merkezi’ni Denetledi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karapürçek Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde son kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kurban sahipleri ile görüşen Başkan Tiryaki, kurban satışları hakkında da bilgi aldı.
“ANKARA’NIN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILANDI”
Başkan Tiryaki, Karapürçek Kurban Satış ve Kesim Merkezi’yle Ankara’nın çok önemli bir ihtiyacının giderildiğini söyledi.

Kurban Bayramlarında görmek istemediğimiz manzaraların inşallah son bulacağını belirten Tiryaki, kesimlerin modern kesimhanede profesyonel kasaplar eşliğinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Tiryaki, 1 buçuk dakikada 3 hayvanın kesileceğine dikkat çekerek “Vatandaş, çayını kahvesini içerken 10-15 dakika gibi kısa bir sürede kurbanını kesilmiş olarak teslim alacak” dedi.

Kurban satış alanında birbirinden bağımsız 362 hayvan barınağının bulunduğunu dile getiren Tiryaki, bu tesiste yaklaşık 10 bin hayvanın barınabildiğini kaydetti.

Başkan Tiryaki, Karapürçek Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin temizliğine de değindi. Barınaklardaki hayvan gübrelerinin sürekli temizlendiğini söyleyen Tiryaki, Ankaralıları Altındağ Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne davet etti.

VATANDAŞIN İÇİ RAHAT OLSUN
Kurban satıcıları da, Altındağ Belediyesi’nin faaliyetlerinden oldukça memnun. Kurban sahipleri, Altındağ Belediyesi’nin merkeze ücretsiz olarak kaldırdığı servislerin satışları olumlu yönde etkilediği söyledi.

Vatandaşların gönül rahatlığıyla bu tesisten kurban alabileceklerini vurgulayan satıcılar, hayvanların sürekli veteriner hekim gözetiminde olduğunu işaret etti.

25 hayvanla tesise geldiğini söyleyen Rıfat Haymana, 18’ini sattığını belirtti.

Altındağ Belediyesi’ne teşekkür eden Haymana, çok modern ve büyük bir tesisin yapıldığını sözlerine ekledi. Özellikle sosyal tesisten çok memnun olduğunu aktaran Haymana, her gün duş alabildiklerini, yemekhaneden yararlandıklarını anlattı. Abdülaziz Kara ise, geçen yıla oranla bu yıl satışların daha iyi olduğunu söyleyerek, memnuniyetini aktardı

Kaynak: İHA