'Unutulan Baraj, Bölgeyi Kalkındırıyor'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, unutulan barajların bölgeyi kalkındırdığını söyledi.


Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, içme suyu ve baraj çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Araban-Göksu II. Aşama Projesi kapsamında yapılacak olan ara depolama ünitelerina ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Unutulan barajlarımız bölgeyi kalkındırıyor. Haydarlı, Harmancık ve Çatboğazı şebekesi ile Araban'da 22 bin 457 hektar sulanacak. Yavuzeli'nde 16 bin 756 hektar, Besni Kızılin 8 bin 893 ve Keysun'da 14 bin 232 hektar alan suya kavuşacak Ayrıca, II. Aşama Projesi kapsamında 108 kilometrelik isale hattının yapılması ile Gaziantep iline 4 m³/s daha içme suyu verilecek."

Harmancık ve Çatboğazı barajlarının kendi havzasında su kaynağı bulunmadığını dile getiren Erdoğan, "Aksu çayı üzerine inşa edilecek Aksu regülatörü marifetiyle Çetintepe Barajından gelen akımların ilk önce Harmancık Barajında depolanacak. Yine regülatör vasıtasıyla Çetintepe barajından gelen akımların bir bölümünün Çat Boğazı barajında depolanacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları belirtti: "Gaziantep iline cazibeli olarak içmesuyu temin etmesi hedeflenen, Çetintepe barajının membaında yer alan ve planlama çalışmaları devam etmekte olan Düzbağ barajının rantabl olması durumunda, Gaziantep ilinin ihtiyacı olan içme suyu cazibe ile buralardan karşılanacaktır. Çetintepe, Harmancık ve Helete barajları ile projenin su ihtiyacı karşılanaca. Gaziantep Araban-Adıyaman-Göksu II. Aşama Projesi Planlama Raporu hazırlanması çalışmaları devam ediyor. Planlama çalışmalarının tamamlanmasına müteakip söz konusu barajların proje yapımına geçilecek."

Kaynak: AA