'Sağlıkta Bedel Ödeyenler' Filminin Eskişehir Galası Yapıldı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ülkede sağlığın kıymetini bilen bir toplum üretmek isterken, aynı zamanda sağlık çalışanın da kıymetini bilen bir toplum oluşturulması gerektiğini söyledi.


Sağlık-Sen tarafından hazırlatılan, görevlerini yerine getirirken sakat kalan ya da hayatını kaybeden sağlıkçıların gerçek yaşam öykülerinin anlatıldığı "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filminin Eskişehir galası, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, filmin gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, "Sağlıkta Bedel Ödeyenler" filmini defalarca izlediğini ve her defasında aynı acıyı hissettiğini belirterek, "Ülkemizde sağlığın kıymetini bilen bir toplum üretmek isterken, aynı zamanda sağlık çalışanın da kıymetini bilen bir toplum oluşturmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ülkede hasta memnuniyeti artarken, sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının azaldığını ve bu kesime yönelik şiddet olaylarının arttığını öne süren Memiş, şunları kaydetti:

"Bu filmle olayı farklı bir boyuta taşımak istedik. Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını, hangi şartlarda çalıştıklarını, bunun bedelini nasıl ödediklerini izledik. Bedelini ödedikleri halde, sağlıklarına tekrar kavuşmaları halinde bile, aynı işi yapmaya devam edeceklerini gördük. Toplumun empati kurmasını sağlamak, toplumda sağlık çalışanları üzerinde bir farkındalık oluşturmak için bu filmi hazırlattık. Bakın sağlık çalışanları her şartta, durumda fedakardır. Görevliyken, 7-8 yakını vefat etse bile, cenazelerine katılmak yerine, sağlık hizmetini sürdürdüklerini, hasta taşırken sakat kaldığı halde mesleğinden pişmanlık duymadığını ve tekrar dünyaya gelse aynı mesleği icra edeceğini gördük. Hastalık nedeniyle kaptığı 'Kırım Kongo' enfeksiyonu nedeniyle vefat eden Nazlı kardeşimizin de eşinin ve çocuklarının duygularına şahit olduk."

Etkinliğe, birçok sektör yöneticisi, sağlık çalışanları ve sendika yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA