Türkr Diyanet Vakıf-sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları:

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kayseri Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olması nedeniyle, Diyanet çalışanlarının problemleri bu haftada enine boyuna tartışılmalı ve çözüm yollarının bulunmasını gerekmektedir” dedi.

Çavuşoğulları, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını her yıl bir konu ile kutlamaktadır. 2013 yılında da ‘Cami-Kadın ve Aile’ konusu ele alınacağı belirtilmiştir. Bu konular elbette ki camilere ilgi ve vatandaşlar anlamıyla önemlidir. Ancak, haftanın önemli öznesi olan din görevlileri yani çalışanlar her yıl unutulmaktadır. Bu programlar görevlilerce düzenlenmektedir. Bu programlarda Diyanet çalışanlarının problemleri ile ilgili tek kelime edilmemektedir” ifadesinde bulundu.

Çavuşoğulları, “Din görevlileri başta olmak üzere bütün Diyanet çalışanlarına ve camilerimize vatandaşlarımızın destek ve ilgisi en üst düzeydedir. Düzenli bir çalışmayla, sorumluluk ve herkesi kucaklamakla bu sevgi ve destek en üst seviyeye çıkarılabilir” dediği açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Diyanet çalışanları kucaklayıcı, birleştirici anlayışı ile kardeşlik ve sevgiyi insanlarımıza yaymaktadır.

Hayatın her anında vatandaşlarımızla iç içe olan Din görevlilerimizin karşılaştıkları sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir. Geçmişle geleceği kucaklaştıran, unutturmayan, yüce kitabımız Kur’an’ı öğreten, küçük bir devlet olan ailenin önemini ve çocuklarımızın değerini insanlarımıza anlatan din görevlilerimizin bu hizmetlerini en üst seviyede yapmalarının önündeki engeller bu haftada mutlaka kaldırılmalıdır. Öncelikle Kurum yöneticileri kendi personelini anlayabilmelidir. Onlara değer vermelidir. Dertleriyle dertlenmelidir. Çeşitli bahanelerle Diyanet çalışanlarına, din görevlilerine hemen ceza verme alışkanlığından vazgeçilmelidir. Farklı düşüncelerden dolayı görevlileri ayrıma tabi tutmamalıdır.

Her düzeydeki Diyanet çalışanının kurum benim kurumumdur duygusu ile adaletten ve liyakatten asla şüphe etmeyeceği bir anlayışın hakim olması gerekmektedir.

Hülasa “Diyanet çalışanlarının tek ümidi Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Diyanet çalışanlarına ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, vefat edenleri rahmetle yad ediyor, emekli olan ve görevleri başındaki bütün çalışanlarımıza sağlık ve esenlik dileklerimle haftalarını kutluyorum.”
Kaynak: İHA