İşkur ve Şugiad Tarafından İstihdam Toplantısı Düzenlendi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği'nin (ŞUGİAD) ortaklaşa düzenledikleri istihdam konulu toplantı, ŞUGİAD binası seminer salonunda yapıldı.

İşkur ve Şugiad Tarafından İstihdam Toplantısı Düzenlendi
Toplantıya; İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, İŞKUR Şube Müdürü Ali Kızıl, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve birçok iş adamı katıldı.

Toplantıda, Şanlıurfa ilinde bulunan işsiz sayısının azaltılması, istihdama katkı sağlanması ve İŞKUR’un 2012 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmalar görüşüldü.

İşsizliğin azaltılması ve istihdama katkı sağlanması için İŞKUR’un birçok faaliyetinin olduğunu belirten İl Müdürü Necdet Karasevda, iş adamlarını İŞKUR’un yapmış olduğu çeşitli faaliyetler hakkında bilgilendirerek Şanlıurfa ilinde bulunan işsiz sayısının azaltılması ve istihdama katkı sağlanması için teşvikte bulundu.

İşsizliğin azaltılmasındaki en önemli hususun meslek edindirmek olduğunu vurgulayan Karasevda, “İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın iş sahibi olabilmeleri için yapılacak olan çalışmalarla işsiz kardeşlerimizin meslek sahibi yapılıp artık kalifiye eleman sıfatıyla, gerek ilimizde gerekse diğer illerde iş bulma imkanı sağlayacak alt yapıyı oluşturmak bizim görevimiz. Biz bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. İşsizlik var ama iş bulamayan firmalarımız, sanayicilerimiz de var. O nedenle biz koordinasyon sağlayarak hem işvereni hem de iş arayanı ortak bir noktada buluşturup her iki tarafı da memnun etmek istiyoruz. Bu nedenle İŞKUR ailesi olarak çok çalışıyoruz. Bizim yaptığımız bu başarılı çalışmalarda emeği geçen Bakanımız Faruk Çelik, Valimiz Celalettin Güvenç ve gecesini gündüzüne katan İŞKUR personeline teşekkür ediyorum” dedi.

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ise, İŞKUR'un yapmış olduğu çalışmaların kolay bir iş olmadığını belirterek, İl Müdürü Necdet Karasevda olmak üzere tüm İŞKUR personeline bundan sonraki çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Toplantının sonunda Öksüzoğlu, Karasevda'ya gümüş kahve takımı hediye etti .
Kaynak: İHA