Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Akıllı Tahta Dönemi

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, derslik ve amfilerde, yeni yılla birlikte akıllı tahta döneminin başladığı bildirildi.

Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, yaptığı açıklamada, akıllı tahta ile, anlatılan konuların derslik içinde görsel malzeme ile desteklenebilmesini ve bu sayede öğrenimin kolaylaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Üniversite olarak, en Son teknoloji ve imkanları öğrencilerine sunabilmek amacıyla, akıllı tahta uygulamasını başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

''Akıllı tahtaların en temel yararı derslerin daha pratik bir şekilde anlatılmasına olanak sağlamasıdır. Akıllı tahtalarla birlikte öğretim elemanlarımız, ulusal ve uluslararası internet konferansları düzenleyebilecekleri gibi power point sunum, video ve bilgisayarlarda kullanılabilen her türlü dokümanı görsel olarak öğrencilere sunabilme imkanına kavuşmuş bulunuyorlar. Dokunmatik akıllı tahtalara, elle veya kalemle de yazı yazılabiliyor. 2013 yılı ile birlikte Eğitim Fakülte'mizin 15 derslik ve amfisine aldığımız akıllı tahtları öğretim elemanı ve öğrencilerimizin hizmetine sunarak, eğitim kalitemizi arttırdığımızı düşünüyoruz.''

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA