Futbol Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilere Halı Saha Sözü

Şırnak'ta düzenlenen okullar arası futbol turnuvasında dereceye giren Uludereli öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan halı saha sözü verdi.

Şırnak'ta düzenlenen turnuvaya Uludere ilçesinin Andaç köyünden katılan ve ikincilik elde eden futbol takımı İl Milli Eğitim Müdürü Arslan'ı makamında ziyaret etti.

Öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden Arslan, öğrencilerin bu başarılarını sürdüreceklerine inandığını söyledi.

Arslan, öğrencilerin köylerinde futbol oynamak için halı saha talebinde bulunduğunu, bu konuda gerekli çalışmayı başlatacaklarını ifade ederek, ''Her bölgedeki ihtiyaçları zaman zaman değerlendiriyoruz. Yıl sonunda yeni programlar yapıyoruz. İlimizde önceliğimiz derslik ve pansiyon yapımı ile bahçe ve oyun alanlarının geliştirilmesidir. Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor. Gençlerin halı saha talebini de dikkate alıp bir değerlendirme yapıyoruz. Turnuva için belki de içlerinde köyünden çıkıp ilk kez Şırnak'a gelenler vardır. Ben gelecek yıl birinci olmalarını hedeflemelerini istiyorum. Böylece ilimizi temsil etme fırsatı bulup başka il ve bölgeleri görme şansı yakalayabilirler. Bunun için de kendilerinden sportif başarı bekliyoruz'' dedi.

Takımı çalıştıran beden eğitimi öğretmeni Derviş Alaç ise, takımın zorlukları aşma konusunda gösterdiği azim ile başarıyı yakaladığını söyledi.

Alaç, sporun amaçlarından birinin de zorluklara karşı başarılı olmak olduğunu ifade ederek, öğrencilerin alınlarının akıyla turnuvada başarıyı elde ettiğini belirtti.

Takımda yer alan öğrencilerden Mahsun Engin, 4 saat süren bir yolculuğun ardından Şırnak'a geldiklerini ifade ederek, turnuva sayesinde ilk kez Şırnak'ı görme fırsatı bulduklarını söyledi.

En büyük isteklerinin köyde bir futbol sahası kurulması olduğunu anlatarak, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürü Arslan'dan destek beklediklerini belirtti.

Muhabir: Şaban Yılmaz / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA