Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmir’de İtü Mezunlarının Yemeğine Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmir’de İtü Mezunlarının Yemeğine Katıldı
Swiss Otel Grand Efes’te düzenlenen yemekte konuşan Bakan Yıldırım, kendisinin de İTÜ kökenli olduğunu belirterek, İTÜ’nün Türkiye’nin yakın tarihine damga vurduğunu bu nedenle İTÜ ile gurur duyduğunu ifade etti.

Mühendislerin, özellikle İTÜ’lü mühendislerin Türkiye’nin kalkınmasında önemli payı olduğuna dikkat çeken bakan Yıldırım, “Türkiye, bugün yollarıyla, barajlarıyla, demiryollarıyla, havalimanlarıyla ve her türlü alt yapısıyla bu hale geldiyse İTÜ’den mezun olan mühendislerin katkılarıyla olmuştur. Bugün sizden biri olarak, üniversite milliyetçiliği yaparak, sizlerin içinden biri olarak gurur duyuyorum” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin sadece mühendis yetiştirmediğini soysal alanda, Türkiye’nin geleceğine yön veren birçok kişiyi yetiştirdiğini söyleyen Yıldırım, Türkiye’nin yakın geleceğine damgasını vurmuş Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan gibi siyasetçileri de yetiştirdiğini belirtti.

İzmir’e bu sefer siyasete projeyle başladıklarını ifade eden Yıldırım, “35 İzmir’e 35 proje yapacağız. Türkiye’nin en büyük limanını İzmir’e yapıyoruz. Adnan Menderes Havalimanı’nın yolcu taşıma kapasitesini 2 katına çıkarıyoruz. Yolları yapıyoruz. İzmir’i daha yaşanabilir bir şehir yapacağız. EXPO 2020’ye hazırlanan İzmir böyle şeylere ihtiyacı var. EXPO’yu almanın yolu İzmir’i dünya şehri yapmaktır” dedi.

Avea Genel Müdürü Erkan Akdermi ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de katıldığı yemekte Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından bir tanıdığının düğününe katılmak üzere otelden ayrıldı .
Kaynak: İHA