Minik Su Naz, 1 Milyon Mavi Kapakla 3 Engellinin Yüzünü Güldürdü

Bolu’da engelliler için mavi kapak toplayarak üç adet tekerlekli sandalye alan minik Su Naz Şişman, 3 engelli vatandaşın yüzünü güldürdü.

Sokakta gördüğü engelli vatandaştan etkilenen ve babasının telkinleriyle mavi kapak toplamaya başlayan küçük Su Naz, biriktirdiği kapağa karşılık 3 adet tekerlekli sandalye aldı. Minik kız, yaşına rağmen sergilediği olgun davranış nedeniyle plaket ile ödüllendirildi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Ankara Etimesgut Tüm Engelliler ve Yoksullar Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Temur’un da katıldığı törende, küçük Su Naz, aldığı tekerlekli sandalyeleri engelli vatandaşlara teslim etti. Milletvekili Özcan, "Bugün çok anlamlı bir iş için buradayız. Küçük kızımız Su Naz, sokakta bir engelli vatandaşımızı görünce çok etkilenmiş. Onlara yardımcı olmak için de mavi kapak toplamaya başlamış. 1 milyon kapak toplayarak üç tekerlekli sandalye aldı. Kendisini kutluyorum. Her vatandaş Su Naz gibi duyarlı olabilse bütün engelleri kaldırabiliriz." şeklinde konuştu.

Etimesgut Tüm Engelliler ve Yoksullar Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Temur ise “2009 yılında faaliyete başlayan derneğimiz pek fazla aktif olamamıştı. Yenice çalışmalarımızı hızlandırdık. Engelliler için küçük kızımıza duyarlı olduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.

Törenin ardından Tanju Özcan, Su Naz Şişman’a plaket verdi. Dernek Başkanı Yavuz Temur da teşekkür belgesi verdi. Törenin ardından tekerlekli sandalyeler yürüme engelli vatandaşlara verildi.