Bakü'de 23 Yıl Önce Sovyet Ordusunun Sivil Halka Karşı Uyguladığı Katliamda Hayatını Kaybedenler Kayseri'de Anıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun sivil halka karşı uyguladığı katliamda hayatını kaybedenler, Kayseri'de düzenlenen programla anıldı.

Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği'nce İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen programda, katliamın görüntüleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara izlettirildi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dursun Hasanov, burada yaptığı konuşmada, Sovyet ordusunun 19 Ocak gecesi Bakü'ye girerek, sivil halkı katlettiğini anımsattı.

Sovyet ordusunun yaşlı, çocuk, kadın ayrımı yapmadan insanları öldürdüğünü ifade eden Hasanov, 147 kişinin vahşice katledildiğini belirtti.

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan Hasanov, kanlı katliamda hayatını kaybeden Bakü şehitlerinin yanı sıra Türkiye'nin şehitlerini de hüzünle andıklarını kaydetti.

KAYSADER Başkanı Süleyman Karacabey ise 20 Ocak'taki katliamın sadece Azerbaycan'a karşı değil, o dönemde bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de verilmiş kanlı bir gözdağı olduğunu söyledi.

Programda Doç. Dr. Ağalar Bayramov, Bakü şehitlerini ve katliamı anlatan bir sunum yaptı.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA