Sakarya'da Faaliyet Gösteren Fırıncılar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ekmek İsrafının Önlenmesi Amacıyla Başlattığı Kampanyaya Destek Veriyor

Enes Duran - Çağrı Turgut - Sakarya'da faaliyet gösteren fırıncılar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlattığı ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası''na destek veriyor.

Fırıncı Fatih Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 senedir ekmek ürettiğini, kampanyanın Türkiye için yararlı olacağını söyledi.

Bakanlığın ekmeğin gramajını düşürmesinin israfın önlenmesi açısından önemli olduğuna işaret eden Altay, ''Bazı ailelere bir ekmek çok geliyor. Aşağı çekilen 50 gram ekmek, tasarruf anlamında çok iyi bir uygulama. Fırınlarda üretim dengesinin sağlanması ve satılacak kadar ekmek üretilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Bazı fırıncıların bir önceki günden kalan ekmekleri yarı fiyatına satmaya çalıştığını anlatan Altay, şöyle konuştu:

''İnsanların tüketecekleri kadar ekmek almaları, hem israfın önüne geçmede hem de ekonomik açıdan büyük yarar sağlar. Türkiye'de sıcak ekmek kültürü var. İnsanımız 2 saat önce çıkan ekmeği soğuduğu için yemiyor. Bir de ertesi güne kaldığı zaman hiçbir şekilde tüketmiyor. Ekmeğin bayatı olmaz. Ekmek, küflenmediği sürece tüketilebilir. Ekmek tatlısı bile yapılıyor.''

Altan, ekmeğin poşette değil, buzdolabında saklanması gerektiğini, soğukta saklanan ekmeğin 4-5 günde tüketilebileceğini vurguladı.

-Fırınlardaki ekmek israfı-

Fırıncı Hasan Er ise kampanyayı desteklediğini, israf konusunda tüketicilerin duyarlı olması gerektiğine dikkati çekti.

Er, ekmek israfı konusunda halkın bilinçlenmesi gerektiğini dile getirerek, ''Halkımız aldıkları ekmekleri poşetten çıkarıp kutu veya dolaba koyarsa küflenme olmaz. Bu şekilde ekmek bayatlasa bile bir şekilde tüketilebilir. Önemli olan küflenmemesi'' ifadelerini kullandı.

Fırınlarda eskisi kadar ekmek israfı olmadığını kaydeden Er, fırıncıların israf konusunda bilinçlendiğini, ekmek israfının geçmişe oranla daha az olduğunu sözlerine ekledi.

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA