Cenazeler Thy'nin Tarifeli Seferiyle İstanbul'dan Diyarbakır'a Getirildi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, Diyarbakır'a getirilerek hastane morguna kaldırıldı.

Cansız, Doğan ve Söylemez'in cenazelerini taşıyan THY'nin tarifeli uçağı saat 20.45'te Diyarbakır Havaalanı'na ulaştı. Cenazeleri almak için gelen kalabalık grup ile basın mensupları, güvenlik gerekçesiyle durdurularak, havaalanına alınmadı.

Gruptan sadece BDP milletvekilleri, belediye başkanları ve bazı BDP yöneticileri içeri alınırken, bu kişiler, bir süre sonra 3 araca konulan cenazelerle havaalanından çıktı.

Havaalanı Caddesi'nden Bağlar ilçesi Dörtyol mevkisine doğru yol alan konvoy, kalabalık nedeniyle yaklaşık 1,5 saatte Özel Bağlar Hastanesi'ne ulaştı. Cenazeler, bu hastanenin morguna kaldırıldı.

Öte yandan, konvoyda bulunan BDP'ye ait otobüsten kalabalığa sürekli sağduyu olmaları yönünde çağrı yapıldı. Zaman zaman terör örgütü lehine slogan atan kalabalığın, ölen kişilerin fotoğrafları dışında herhangi bir flama ya da pankart taşımaması dikkati çekti.

Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Yakut-Ümit Özdal/İrfan Cemiloğlu

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA