Gaziantep'te Velilerin Okul Alışverişi Telaşı

Gaziantep'te, eğitim ve öğretim yılı öncesi kırtasiye satış noktalarında yoğunluk yaşanıyor.

Veliler, kırtasiye ürünleri satışının yapıldığı iş yerlerinde çocuklarıyla birlikte alışveriş yapıyor. Başta kalem, defter, silgi ve çanta olmak üzere birçok üründe fiyat karşılaştırması yapan velilerin toptan satışın yapıldığı mağazalarını tercih ettiği gözleniyor.

Karagöz Caddesi'ndeki bir kırtasiye mağazasının satış sorumlusu Yusuf Kenangöl, okulların açılmasına az bir süre kala yoğunluğun giderek arttığını ve bu yoğunluğu önümüzdeki bir hafta içerisinde de devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Geçmişte okul alışverişinin merkezinin kırtasiyeler olduğunu, ancak Son yıllarda sayıları hızla artan alışveriş mağazaları ve büyük marketlerin ucuz kırtasiye ürünü satması nedeniyle kırtasiyelerde ve çarşıda eski yoğunluğun gözlenemediğini dile getiren Kenangöl, buna rağmen geçen yıllara göre yoğunluğun daha fazla olduğunu belirtti.

Fiyatlarda geçen yıla göre bir artış olmadığını, bazı ürün gruplarında indirimlerin de yaşandığını dile getiren Kenangöl, kırtasiye ürünlerinde fiyatlardan şikayet eden veliye çok rastlamadıklarını söyledi.

Muhabir: Kemal Karagöz

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA