Sergide, Kütahyalı Ressamlar Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlu'nun Eserlerine Yer Verildi

Kütahyalı ressamlar Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlu'nun eserlerinden oluşan sergi, TBMM'de izlenime sunuldu.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde, Ceyhan ve Sarıoğlu'nun eserlerinin yer aldığı ''Gönül İkliminde Gezintiler ve Kütahya'dan Esintiler'' sergisi törenle açıldı.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya milletvekilleri Vural Kavuncu ve İdris Bal, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve Kütahya'dan bir grup sanatçı, törene katılarak, sergideki eserleri inceledi.

Sergide, Sarıoğlu'nun 40, Ceyhan'ın 46 eserine yer verildi.

-Fatma Ceyhan ve Sabahat Sarıoğlu-

Kütahya'da 1986 yılında doğan Fatma Ceyhan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu. 2005'te Kütahya Çiniciler Çarşısı'nda iş yeri ve atölyesini açan ve çini üzerine resimler yapan Ceyhan, ilk sergisini 2008'de Almanya'da sanatseverlere sundu.

Kütahya'da 1960'ta doğan Sabahat Sarıoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kütahya'da tamamladı. Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü'nü bitirdikten sonra resmin her dalında çalışmalar yapan Sarıoğlu, kendisine özgü denemelerde de bulundu. Sarıoğlu, desen portre, natürmort, peyzaj, figüratif soyut çalışmalar ve yağlı boya ile alçı karışımından eserler üretiyor. Sarıoğlu, çalışmalarını Kütahya'daki Şevelli İş Merkezi'nde sürdürüyor.

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA